DOLAR 32,513
EURO 34,9555
ALTIN 2435,739
BIST 9795,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gastronomi sektöründe ‘öze dönüş’

    Gastronomi sektöründe ‘öze dönüş’
    25.10.2018
    A+
    A-

    Teknolojinin gelişmesiyle farklı kültürleri ve onların mutfaklarını daha yakından tanımaya başladık. Bu farkındalıkla da günümüzde bu sektörle ilgilenen restoranlar ve şefler, kendilerini yeni gelişmelere adapte etmeye çalışıyor. Ordu ve İstanbul’da restoranları bulunan Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Dünyada birçok kültür ve buna bağlı olarak gelişen çeşitli bir mutfak kültürü var. Hepsini ayrı ayrı deneyimlemek gerek. Hepsinin güzelliği farklı ama bizim bulunduğumuz coğrafyanın kültür mozaiği mutfağımıza da yansımış durumda.”

    Organik beslenme ve organik yaşam kavramlarını artık hepimiz biliyoruz. Bu farkındalıkla restoranlar, müşterilerin bu tercihleri doğrultusunda menülerini değiştirmeye ve güncellemeye başladı.

    “Menülerimizde yöresel lezzetleri ön plana çıkarıyoruz”

    Yöresel tatların öne çıkması özellikle Karadeniz mutfağının insanlar tarafından daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Ordu ve İstanbul’daki şubeleriyle adından söz ettiren Aktaşlar Lezzet Grubu, özel olarak Ordu’dan toplanan otlardan oluşan yöresel menüsü ile tercih sebebi olmaya devam ediyor. Son zamanlarda yerel yönetimlerinde desteği ile Ordu’da gastronomi turizminde hareketlenmeler yaşanmaya başladığını belirten Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Restoranlarımızın menülerinde yöresel lezzetleri ön plana çıkararak bu değişimi destekliyoruz. Gastronomi sektöründe ki değişimler doğrultusunda artık müşteriler daha çok sağlıklı, organik ve doğal lezzetleri tercih ediyor. Yöresel lezzetlerimiz oldukça tercih ediliyor” dedi.

    Nelipide Gurme; pide, kuymak, peynir eritmesi ve karalahana çorbası gibi Karadeniz’e özgü lezzetlerini tatmak isteyen herkesi Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü’ndeki şubelerine davet ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.