DOLAR 32,3384
EURO 35,1073
ALTIN 2241,106
BIST 8728,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri RE360’ta bir araya geldi

    Gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri RE360’ta bir araya geldi
    10.12.2019
    A+
    A-

    Farklılık, yenilik, sürdürülebilir bir gelecek ve ortak yarar adına, Türk gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri bir kez daha RE360’ta bir araya geldi.

    Alkaş tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşması, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde 10 Aralık 2019 tarihinde başladı.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin Başbakanlık ve Ekonomi Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Eyüp Sultan Belediyesi ve Şişli Belediyesi başkan düzeyinde konferansa katılım sağladı.

    T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM’in Stratejik Ortaklığı ile üçüncüsü gerçekleştirilen RE360’ın ana sponsorluğunda FİBA COMMERCIAL PROPERTIES yer alırken KUZU GRUP, ACCOR, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VİTRA, PAKSOY, AKADEMETRE, HAN SPACES, BLUEGROUND, NECT, ÇOKNET MEDYA, X İLETİŞİM ve CAFFE VERGNANO sponsor firmalar arasında yer aldı.

    “Gayrimenkulün Büyük Buluşması – RE360’a destek veren kuruluşlar arasında DEİK,  Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, AYD, ÇEDBİK, FİABCI TURKEY, GISP, GKL, GYODER, ICSC, İMSAD, İNDER, KONUTDER, LİDEBİR, MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ, TÜRK MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ, TürkSMD, TRFMA, TRKTYD, TTYD, ULI ve YASAD da yer aldı.

    Verimlilik ile sürdürülebilir bir geleceğe odaklanmış ve her biri kendi alanında Türkiye’nin en önemli isimleri olarak tanınan 40 konuşmacının yer aldığı 21 oturum gibi zengin bir içerikle kurgulanan “RE360”ta sadece Türkiye’nin alanındaki en iyi isimleri değil, uluslararası isimler de ufuk açan, sorun çözen, işbirliğine ve yatırıma odaklanan değerlendirmeleriyle sahneye çıktı.

    Geçtiğimiz yıl oldukça bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlar düzenlenen RE360’ta, bu yıl sektörün meselelerini ele aldığı, kritik gelişmelerin yorumlandığı ve yeni döneme dair değerlendirmelerde bulunulan oturumların yanı sıra tüketicinin gayrimenkule bakış açısındaki değişimi gözler önüne serecek interaktif bir oylama da gerçekleşti.

    Uluslararası katılımcıların ilgi gösterdiği konferansta; Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Katar, İsrail ve Kanada’dan katılımcılar ve alanında profesyonel konuşmacılar yer aldı.

    MIPIM’in uluslararası organizatörü Reed MIDEM Gayrimenkul Direktörü Filippo Rean açılış konuşmasını yaptı.

    Ardından Thinkers50 arasında yer alan, İş Filozofu Anders Indset; “Vahşi Bilgi: Q Ekonomi, Dijitalden Sonra Ne Gelecek?” başlığıyla unutulmaz bir oturum gerçekleştirdi.

    Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur; “Zor Zamanlarda Strateji” konusunu ele aldı.

    Panteion Üniversitesi, Psikoloji Bölümü Prof. Anastassios Stalikas “Pozitif Yönetim, İtibar ve Anlam” konusunu ele alırken, JLL, MENA Uluslararası Sermaye Grubu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Sorumlusu Fadi Moussalli ise, “Küresel Sermaye Akışları: Geçmiş, Bugün ve Gelecek” sunumu ile konferansta yerini aldı.

    Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil İbrahim Zeytin ve EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Gayrimenkulde Müşteri Deneyimi, Karşılanmamış Beklentiler” araştırma sunumu ile müşteri beklentilerine odaklanarak, sektöre içgörü sağlayacak kaçırılmayacak bir oturum gerçekleştirdi.

    FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, “Şirketlerde, Özellikle de Aile Şirketlerinde Jenerasyonlar Arası Geçişler ve Sürdürülebilirlik sunumunu aktardı.

    Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, “Turizmde Dönüşümün Konut Boyutu” sunumu ile Turizmde Dönüşüm projesinde turizm konutlarına ilişkin elde ettikleri sonuçları açıkladı.

    Bilgi Üniversitesi Next Akademi Kurucu, Başkan & Akademisyen Levent Erden ise “Sosyal-Teknolojik Dönüşüm Doğrultusunda Mekân Algısının Dönüşümü!” başlığı ile insan hayatının, yaşam şeklinin, mekânların, mekân algılarının ve kullanım alışkanlıklarının değişimi, dönüşümü farklı bir bakış açısıyla bu oturumda ele aldı.

    Manifesto Market & reSITE Kurucusu Martin Barry, “Gayrimenkul, Gastronomi ve Perakendenin Yarattığı Sinerjiden Doğan Müthiş Bir Başarı Öyküsü, Manifesto!” sunumu ile altın değerinde öneriler sundu.

    Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş moderatörlüğünde gerçekleşen “Yabancı Yatırımcılar Ne Düşünüyor? Türkiye’nin Büyüyen Pazarına Ne Zaman Ve Hangi Yatırımlarla Gelmeyi Planlıyor?” sunumu ile Accor, COO Alexis Delaroff, Tippin Corporation Başkanı ve CEO’su Michael D. TIPPIN ve Turkmall & Mall Invest Yönetim Kurulu Başkanı Otto Nagel bir araya geldi.

    360 derecelik bakış açısıyla hazırlanmış konferans programı ve networking alanlarıyla ilk günü başarıyla geçen RE360, ikinci gününde de etkili oturumlara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

    11 Aralık’ta konferans bitiminde MIPIM ve Sign Of The City’nin katkılarıyla networking kokteyl gerçekleşecek.

    Kentlere iz bırakan mimari eserlerin yarıştığı gayrimenkul sektörünün en önemli yarışma platformu olan Sign Of the City Awards 6. yılında RE360’ın son panelinin ardından gerçekleşecek.

     

    Avi ALKAŞ

    ALKAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

    Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, RE360’ın gayrimenkul sektörünün bir araya geldiği en önemli etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Bu yıl, sektörün önemli ödül töreni olan Sign of the City Awards ile güç birliği yaptıklarını dile getiren Alkaş, etkinliğe katılan yerli ve yabancı konuklarla sektörün ortak akıl arayışına ve sorunlarına yepyeni çözümler üretmeye olanak sağladıklarını anlatarak iyi dilekleriyle sözlerini noktaladı.

     

    Yonca AKÖZER

    ALKAŞ GENEL MÜDÜRÜ

    Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, “Dünyadan ve Türkiye’den farklı bakış açılarını, trendleri, çözümleri sizlerden gelen görüş ve önerileri de alarak 360 derecelik bir buluşma yaşatabilmek için 1 yıldır ilmek ilmek dokuyoruz.” dedi. Herkes ve her şey diyerek çıktıkları bu yolda, bu yıl daha büyük heyecan duyduklarını belirten Aközer, gayrimenkul sektörünü daha ileriye taşıyacağına inandıklarını, sektörün tüm kuruluş ve paydaşlarını ortak fayda platformunda kavuşturduklarını ve MIPIM’in stratejik partnerliği ile RE360 Konferansı’nı uluslararası boyuta taşıdıklarına değindi.

     Yurdaer KAHRAMAN,

    FIBA COMMERCİAL PROPERTİES CEO VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

    “Gayrimenkul sektörüne yön veren kurumları buluşturan, farklı bakış açılarını ve fikirleri dinlememize olanak sağlayan ve sektörün gelişmesine önemli bir katkı sunan RE360’a Fiba CP olarak ana sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

    Filippo REAN,

    REED MIDEM, GAYRİMENKUL BÖLÜM DİREKTÖRÜ

    “Türkiye ve bölge gayrimenkul sektörüne adanmış en büyük konferans olan RE360’ı bu yıl tekrar desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıla göre artan katılım, Türk gayrimenkul sektörü dinamiklerini anlamaya istekli herkes için bir fırsat haline gelen bu konferansın başarısını vurgulamaktadır.”

     Anders INDSET

    İŞ FİLOZOFU

    İş Filozofu Anders Indset, “Türkiye’nin konumu öylesine önemli ki cesaret edebildiğinizden daha büyük bir potansiyeliniz var. Q Ekonomisinde kendi potansiyelinizi kullanarak değişime liderlik edebilecek bir konumdasınız.” dediği konuşmasında teknolojinin geleceği ve bu teknolojik toplumda nasıl yaşayacağımıza birlikte karar vereceğimize ve geleceği birlikte şekillendirmemiz gerektiğine de değindi. Yeni ekonomide bolluk ve ilerlemenin ancak iş birlikleri ile gerçekleşeceğini söyledi.

     

    1. GÜN AKIŞ

    08.00-09.00 KAYIT VE KAHVE

    09.00-09.15 AÇILIŞ KONUŞMASI

    Nail Olpak, DEİK Başkanı

    09.15-09.35 MEDENİYETLERİN MİRASINI BIRAKTIĞI ŞEHİR

    Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

    09.35-09.55 ŞİMDİ GAZİANTEP’E YATIRIM ZAMANI

    Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

    09.55-10.10 HUKUKİ VE SİYASİ YÖNLERİYLE KKTC’DEKİ YATIRIM ORTAMI

    Oğuzhan Hasipoğlu, KKTC Milletvekili

    10.10-11.15 KAHVE MOLASI

    11.15-11.45 YENİ ZAMANLAR, DEĞİŞEN BEKLENTİLER: EĞİTİM, İŞ KÜLTÜRÜ VE YARATICILIK

    11.45-12.15 KRİTİK EŞİKTE TÜRKİYE EKONOMİSİ: DOĞRU “INTERTEMPORAL” DEĞERLENDİRME YAPMA ZAMANI

    Cevdet Akçay, Ekonomist

    12.15-13.30 ÖĞLE YEMEĞİ

    PROPTECH: GAYRİMENKUL TEKNOLOJİLERİNE 3600 BAKIŞ

    13.30-13.35 AÇILIŞ KONUŞMASI

    Sara Rozenfarb, Reed MIDEM Gayrimenkul Bölümü,  Strateji ve İş Geliştirme Direktörü

    13.35-13.55 ÖNE ÇIKAN 12 ŞEHİR TEKNOLOJİ TRENDİ VE ETKİLEYEN UNSURLAR

    Adam Burstow, Concrete VC, Yatırım Ortağı

    13.55-14.30 GAYRİMENKULDE DENİZ BİTTİ PROPTECH İLE OKYANUSLARA AÇILMA ZAMANI

    Moderatör Hakan Malak, HOM Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim, Kurucu

    Mete Varas, EurAsia Proptech Initiative, Kurucu

    Kurtuluş Cumhur Korkmaz, Blueground, Kurucu Ortak

    Gizem Burteçin, HAN Spaces, CEO

    Yaron Meiri, Orpan Group LTD, Kurucu & Baş Sanat Yönetmeni

    14.30-14.50 GAYRİMENKULDE “GELECEĞİN YAŞAM TARZI”

    Fatima Whitaker, Whitaker International, Kurucu

    14.50-15.15 KAHVE MOLASI

    15.15-15.55 KÜLTÜR-YEME & İÇME-EĞLENCE… DENEYİM VE PAYLAŞIMIN İTİCİ GÜÇLERİ BİZE NE FIRSATLAR SUNUYOR?

    Moderatör Füsun Yılmaz Phillipson, FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış, Kurucu Ortak, CEO

    Zümrüt Arol Bekçe, BKM, CEO

    Mert Fırat, DasDas, Kurucu Ortak, Sanatçı

    Muzaffer Yıldırım, Yatırımcı & Girişimci

    15.55-16.40 SEKTÖR GÜNDEMİ MERCEK ALTINDA!

    Moderatör Gökhan Şen, Bloomberg HT, Genel Yayın Yönetmeni

    1. Nazmi Durbakayım, İNDER, Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknik Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı

    Ahmet Akbalık, TİM Hizmet İhracatçı Birliği, Sektör Kurulu Başkanı, Özak Global Holding, Yönetim Kurulu Başkanı

    Neşecan Çekici, GYODER, Başkan Yardımcısı ve Epos Gayrimenkul A.Ş., Yönetici Ortak

    Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AYD, Yönetim Kurulu Başkanı, Altaş Yatırım ve Danışmanlık A.Ş., Ortak

    1. Altan Elmas, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı

    Zafer Baysal, ULI Türkiye Başkanı

     

    17.30-19.00 NETWORKING KOKTEYL

    MIPIM ve Sign Of The City Katkılarıyla

    19.00-21.00 SIGN OF THE CITY ÖDÜL TÖRENİ

    Davetiyeli Katılım

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.