DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başvuruları başlıyor

    Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başvuruları başlıyor

    Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak üzere mentor-menti programı başlatıyor. Programa, sektörde kariyerini geliştirmek isteyen, mesleğe ara verip dönmek isteyen, iş hayatında 5-10 yıl arası tecrübesi olan ve sektörde kendi işini kurmak isteyen kadın çalışanlar başvurabilecek.

    Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik olarak ilk kez yapılan ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçları, sektör kadınlarının 36 yaşında genç bir profile sahip, yüksek düzeyde eğitimli ve üst düzey yönetim kademelerinde görev almaya hazır olduklarını ortaya çıkarmıştı. Sektör çalışanı kadınların sesi olmak üzere yola çıktıklarını ifade eden Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’nı yaptırmamızdaki amaç, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarımızın profilini çizmek, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek ve yol haritamızı çıkarmaktı. Artık kadınlarımızın neye ihtiyaçları olduğunu biliyoruz: Onlar sektöre liderlik etmeye hazırlar. Biz de platform üyesi iş kadınları olarak üzerimize düşen bu sorumluluğu, onlara kendi deneyimlerimizi aktaracağımız bir Mentorluk Programı başlatarak yerine getirmeye başlıyoruz. Aynı zamanda, sektörümüzde faliyet gösteren şirketlerin üst yönetiminde kadın sayısını ve etkinliğini arttırmayı hedefleyen ‘Yönetim Kurulunda Kadın’; sektörün diğer paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmayı hedefleyen ‘Dış İlişkiler’ gibi çalışma gruplarımız da projeler üretmek için yoğun bir hazırlık içerisindeler. Kadınlarımız iş dünyasında daha fazla söz sahibi olmalı. Gelişen, büyüyen Türkiyemizde, kadın yöneticilerin sayısının çok daha fazla olması gerekiyor.” dedi.

    Mentorluk Programı, Sektörde Kadın İstihdamını Arttırmayı Amaçlıyor…

    Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, gayrimenkul sektöründe kadın çalışanlara yönelik menti programı başlattı. Programa; sektörde kariyerini geliştirmek isteyen, mesleğe ara verip dönmek isteyen veya kendi işini kurmak isteyen kadın çalışanlar başvurabiliyor. Menti başvuruları 23 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında https://www.dijitmo.net/form/ adresi üzerinden yapılabiliyor.

    Yapılan değerlendirmeler sonrasında seçilen menti adayları, 6 ay süre ile devam edecek programa katılmaya hak kazanmış olacaklar. Program, sektörde çalışan kadınların varlığını ve etkinliğini arttırarak, iş yaşamlarında seslerini daha çok duyurmaları, çeşitli iş ortamlarında daha yoğun temsil edilmeleri ve kendi hayatlarının liderleri olmalarına destek olmayı amaçlıyor.

    Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Üyeleri: Ayla Heyfegil (Servotel), Ayşe Hasol Erktin (Has Mimarlık), Banu Vargı Tümay (MV Holding), Buket Hayretci (Aareal Bank), Burçin Sezen (Aşçıoğlu), Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan (Nurol GYO), Didem Erendil (Circle Real Estate Consulting), Didem Muslu (Servotel), Duygu Merzifonluoğlu (PwC), Elvan Oktar (ERA Research & Consultancy), Eser Özbay (Bilgili Holding), Fatma Çelenk (Soyak Holding), Füsun Yılmaz Phillipson(FYP), Gülfem Tandoğan (İş GYO), Güniz Çelen (Çelen & Çelen), Harika Uyanık (ARUP), Melda Bayraktaroğlu(Servotel), Neşecan Çekici (Epos), Nil Yıldızalp (ADA PR), Av.Pınar Ersin Kollu (İş GYO), Şenay Azak-Matt (Aareal Bank), Sevda Alkan (Sabancı Üniversitesi), Sira Kazancıoğlu (Cushman & Wakefield), Sinem Tekin (GYODER). İsimler alfabetik olarak sıralanmıştır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.