DOLAR 32,2967
EURO 35,1652
ALTIN 2239,247
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geberit duvar arkasındaki uzmanlığını duvar önüne de taşıyor

    Geberit duvar arkasındaki uzmanlığını duvar önüne de taşıyor
    10.12.2019
    A+
    A-

    Geberit 2019 yılını yüzde 14 bandında büyüterek çift haneli rakam ile kapatmaya hazırlanıyor

    İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, 2014 yılında Avrupa’nın lider vitrifiye üretici Finlandiya’lı Sanitec’i satın alarak 2018 yılında cirosunu yüzde 5,9 oranında artırdı. 2018 yılında 2,8 milyar Euro net satış rakamına ulaşan marka, bu satın almayla sıhhi tesisat ve vitrifiye alanında özellikle merkez Avrupa’daki hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideri olarak varlığını devam ettiriyor. Türkiye vitrifiye pazarına da 3 farklı seri ile giriş yapan Geberit’in duvar arkasındaki uzmanlığını duvar önüne taşıdığını söyleyen Geberit Genel Müdürü Ufuk Algıer, “Fonksiyonel tasarımı odak noktamıza alarak ürün gamımızı genişletiyoruz. Aslında 150 yıllık uzmanlığımızla, daha kapsamlı bir hizmetle iş ortaklarımızın karşısına çıkıyoruz.”

    İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, 2014 yılında Keramag, Ifö, Kolo, Allia, Pozzi-Ginori gibi ünlü markaları bünyesinde barındıran Finlandiyalı vitrifiye devi Sanitec Grup’u 1,18 milyar Euro’ya satın alarak vitrifiye pazarına giriş yaptı. Geberit’in 2018 yılında tüm dünyadaki pazar payını yüzde 5,9 oranında artırdığını söyleyen Geberit Genel Müdürü Ufuk Algıer, yine markanın 2018 yılında 2,8 milyar Euro net satış rakamına ulaştığını söyledi. Çalışan sayısının ise 50 farklı ülkede 12 bin kişiye ulaştığını belirten Algıer, sıhhi tesisat ve vitrifiye alanında özellikle merkez Avrupa’daki hemen hemen tüm ülkelerde Geberit’in sektör lideri olarak varlığını devam ettirdiğini açıkladı. Bu güçle, Geberit’in Türkiye vitrifiye pazarına 3 farklı seri ile giriş yaptığını söyleyen Algıer, Geberit’in duvar arkasındaki tecrübesini artık duvarın önüne de taşıdığını belirtti.

     

    “Yılı yüzde 14 bandında büyüyerek çift haneli rakam ile kapatıyoruz”

    Geberit’in Türkiye operasyonunu da kısaca değerlendiren Algıer, “2002 yılından bu yana ürün yelpazesini arttırarak bugüne kadar gelen markamız, inşaat malzemeleri piyasasında özellikle premium segmentteki pozisyonunu sağlamlaştırarak hareket etmeyi başardı. Ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu zor yılı özellikle perakende kısmında ve sorumluluğumuzda yer alan ülkelere yaptığımız ihracat aktiviteleri ile yüzde 14 bandında büyüyerek çift haneli rakam ile kapatacağız. Bu büyüme karlılıklarımızı da pozitif etkiledi ve yaklaşık 5 puan karlılığımızı ileri taşımayı başarabildiğimiz bir dönem oldu. Öte yandan hepimizin bildiği gibi Türkiye pazarı, inşaat sektörünün büyümesiyle doğru orantılı hareket ediyor. Pazarın gelişiminin fotoğrafını doğru kadrajdan çektiğimize inanıyoruz. Türkiye’de de Türk tüketicisini cezbedecek ürünlerimizle pazara dahil olduk. Böylece artık daha geniş bir ürün gamıyla hizmet verebileceğiz” dedi.

     

    “150 yıllık duvar arkası uzmanlığını bu satın alma ile duvar önüne de taşıdık”

    Sürekli gelişen bir dünyada yaşadığımızı söyleyen Algıer, her gün binlerce yeni ürünün pazara sürüldüğünü aktardı. Bu hızlı üretim sürecinde Ar-Ge destekli inovatif ürünlere ilginin arttığını aktaran Algıer, Geberit’in bu farkındalıkla tasarım ve fonksiyonelliği bir arada harmanlayan ürünler geliştirdiğinin altını çizdi. Geberit’in her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünü 2018 yılında ise 78 milyon İsviçre Frangı Ar-Ge’ye yatırım yaptığının altını çizen Algıer, “Geberit 150 yıllık duvar arkası uzmanlığını bu satın alma ile duvar önüne de taşıdı. Dünyadaki pazar payımızı konuşacak olursak sıhhi tesisat ve vitrifiye alanında merkez Avrupa’daki hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideriyiz. Türkiye pazarına ise dünyada da en çok tercih edilen 3 farklı vitrifiye serisi ile giriş yapıyoruz.  Pazarın açıklarını çok iyi analiz ederek, tüm ekonomik şartlara uygun ürünlerimizle pazarda bizde varız dedik” dedi.

     

    “3 farklı seri ile müşterilerimize sesleniyoruz”

    Ürün skalasından da bahseden Algıer, serilerde lavabolar, neme dayanıklı mobilyalar, aynalar, boy dolapları ve aksesuarlar olduğunu söyledi. Algıer, aynı zamanda ürünlerin tüm banyolara uyum sağlayabilen modüler ünitelerden oluştuğunu belirtti. Vitrifiye sektöründe ilk etapta ünlü İtalyan mimar ve tasarımcı Antonio Citterio tarafından tasarlanan Geberit Citterio, pürüzsüz ve modern tasarımıyla Geberit iCon ve çağdaş tasarımı hassas hatlarıyla birleştiren Geberit Smyle ile yer aldıklarını söyledi. Geberit Genel Müdürü Algıer,Biz, müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çalışan bir markayız. Ar-Ge destekli inovatif ürünleri geliştirerek pazara sunuyoruz. Bu stratejimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda müşteri odaklı çalışmalarımızı artıracağız. Biz insanların hayal ettikleri banyoları rahatlıkla tasarlamalarını istiyoruz. İşte bu nedenle de elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.