DOLAR 32,4913
EURO 34,9335
ALTIN 2434,195
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceğin ihracatçıları EVTEKS’i açtı

    Geleceğin ihracatçıları EVTEKS’i açtı
    24.04.2019
    A+
    A-

    Bu yıl 25’inci kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı 120 ülkeden 50 bini yabancı 120 bin alıcının katılımı ile düzenleniyor.  Pet şişe ve polyester ipliklerinin geri dönüştürülmesiyle üretilen perdeler ve pamuk ipliklerinin geri dönüştürülmesiyle elde edilen nevresimler fuarda öne çıkan çevre dostu ürünler arasında yer alıyor.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk düşen EVTEKS Fuarı’nın açılışı çocukların katılımı ile şenlendi. Geleceğin ihracatçıları olan çocuklar açılışta EVTEKS Fuarı’nın dünyanın en büyük fuarı olmasını dilediler.

    Alanında dünyanın en büyük iki fuarından biri olan İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Bu yıl fuarda sergilenen ev tekstili ürünlerinde inovasyon, eğlence ve sürdürebilirlik ön planda. Pet şişe ve polyester ipliklerinin geri dönüştürülmesiyle üretilen perdeler ve pamuk ipliklerinin geri dönüştürülmesiyle elde edilen nevresimler fuarda öne çıkan çevre dostu ürünler arasında yer alıyor.

    EVTEKS’te bu yıl çifte bayram yaşandı

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk düşen EVTEKS Fuarı’nın açılışı çocukların katılımı ile şenlendi. Fuar ve sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan çocuklar EVTEKS Fuarı’nın dünyanın en büyük fuarı olmasını dilediler. EVTEKS Fuarı’nın açılış töreni CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin,  İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon Başkanı Mustafa Gültepe, DENİB Başkan Yardımcısı Süleyman Kocasert’in katılımı ile yapıldı.

    İhracatta dördüncü fuarda ikinci sıradayız

    Bu yıl 25’inci kez CNR Holding şirketlerinden ITF İstanbul Fuarcılık ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği (TETSİAD) iş birliği ile gerçekleştirilen fuarın açılışın da konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Türk ev tekstili sektörünün başarısına dikkat çekerek, “Dünya 2’incisi fuarı olan ev tekstili sektörümüz, ihracat sıralamasında da dünyanın dördüncüsü konumunda yer alıyor” diye konuştu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Hepimizin gayretiyle birlikte fuar merkezinin daha da büyümesini sağlayacağız. İstanbul’da daha büyük atılımlar yaparak birçok fuarı İstanbul’a taşıma imkanı bulacağız. İş dünyasından beklentimiz ihracatı daha da artırmak. Ev tekstili sektöründe trendleri belirleyen ve tasarlayan konumuna ulaştık. Tasarıma ve trend oluşturmaya daha da önem vermeliyiz” dedi.

    120 ülkeden 120 bin alıcı ağırlanıyor

    120 ülkeden 50 bini yabancı 120 bin alıcının ağırlandığı fuarda CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut da fuarcılığın önemine şu sözleriyle dikkat çekti: “Doğru bir strateji ile kaynakları doğru yerlerde kullanarak, İstanbul’u 5 sene içinde dünya fuarcılığının yeni merkezi haline getirebiliriz. Kendi üretmedikleri malların pazarına ev sahipliği yaparak zenginleşen Avrupa kentlerinden hakkımız olanı geri alabiliriz. Ülkemizde edindiğimiz fuarcılık deneyimi gelişmekte olan Afrika gibi yeni pazarlara taşıyarak bu pazarlarda oyun kurucu ve en büyük pay sahibi olabiliriz. Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, hatta İspanya fuarcılık konusunda başarılı örnekler. Bu ülkelerde düzenlenen fuarlara her yıl binlerce Türk firması da katılıyor. Devletimiz de bu firmaları desteklemek için bütçeden önemli miktarda kaynak aktarıyor. Bu yapılırken, bir taraftan da ülkemizde fuarcılığın gelişmesine ve Avrupa ülkeleri ile rekabet gücünün arttırılmasına da yatırım yapılması halinde yukarıda saydığım ülkeler arasında biz de yerimizi alabiliriz.”

    Sektörün ihracat kilogram fiyatı Türkiye ortalamasının üzerinde

    TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, “Sektörümüzün ihracatı 3 milyar 300 milyon dolardır. Ülke ihracatının kilogram fiyatı 1.3 kilogramdır. Biz sektör olarak bu rakamın çok üzerindeyiz. Bugün ihracat kilogram fiyatımız 14-15 dolara ulaştı. Daha önceki fuarlarımızda trend alanımızı Hollanda, Fransa, Almanya gibi ülkelerden gelen trend belirleyiciler hazırlıyordu. Ancak bu yıl trendlerimiz Türkler tarafından hazırlanacak. Bu sene de fuarda, 2020’de dünyada moda olacak trend akımlarını “Alternatif Varoluşlar” konsept başlığında hazırlayan Bahar Korçan ve ekibi, yeni dönemin bireysel sıkıntılar ve kaostan kurtulmanın yolunun tasarımda alternatifler olduğunu vurguluyor. Trendden modaya ve tasarıma, tasarımdan da ürünlere olan yansımaları fuar stantlarımızda görebilirsiniz. Trend Area ise sizlere geniş bir perspektif sunuyor” diye konuştu

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.