DOLAR 32,341
EURO 35,062
ALTIN 2238,295
BIST 8787,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gelecekte ‘iş’ değil ‘işveren’ aranacak

    Gelecekte ‘iş’ değil ‘işveren’ aranacak
    15.04.2019
    A+
    A-

    Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Employer Brand Summit, 11 Nisan 2019 tarihinde, global ve lokal İşveren Markası devlerini bir araya getirdi.

    “The Story of HR” temasıyla düzenlenen zirvede insan kaynaklarının dünü ve bugünü, aralarında QNB Finansbank, Pfizer Türkiye, Vodafone Türkiye ve Unilever gibi dev şirketlerin İK yöneticilerinin ve akademisyenlerin olduğu konuşmacılarla masaya yatırılırken, geleceğin iş hayatına dair yeni nesil trendler katılımcılarla paylaşıldı.

    İşverenlerin sadece İK departmanları ile değil tüm departman ve iş süreçleri ile “işveren markası” algısı için mesai yapmaları gerektiğine odaklanıldı. Ayrıca zirvede, işveren gözünden adayların markaları nasıl algıladığı masaya yatırıldı.

    Türkiye’den ve dünyadan işveren dünyasının profesyonellerini bir araya getiren, işveren markası kavramını inceleyerek geleceğine yön veren Employer Brand Summit bu yıl 10’uncu kez 11 Nisan 2019 tarihinde, Wyndham Grand Levent’te düzenlendi.

    QNB Finansbank ana sponsorluğunda Realta Danışmanlık ve Pinaps Grup şirketleri olan 3İK, Premium MICE tarafından düzenlenen ve 350’den fazla katılımcının ağırlandığı Employer Brand Summit’te “The Story of HR” temasıyla insan kaynaklarının dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Sinema konseptiyle hikayelendirilen etkinlikte konuşmacılar, İşveren Markası kavramını “Behind the Scenes”, “Flashbacks”, “Newsreel” ve “Coming Soon” başlıkları üzerinden anlatarak, katılımcılara ilham verdi.

    3İK Kurucu Ortağı Alper Çakıroğlu zirve hakkında “Bu yıl benzer etkinliklerden farklılaşmak istedik ve kendi şirketlerinde faaliyet gösteren, bütçeleri ve ajansları yöneten kişilerle bir araya geldik. Onların fikirlerini dinledik. Bunun sonucunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda bir konsept yarattık. Employer Brand Summit etkinliğimizde bu yıl konsept olarak ‘sinema’yı tercih ettik. ‘Sinema’da bulunan temaları İşveren Markası’nın içinde kullandık. Hem katılan konuşmacıların hem de destek veren işveren markalarının bu tema çerçevesinde olmasına özen gösterdik. Bu etkinlikle işverenlerin de kendi marka hikayeleri için çalışması gerektiğini gördük. Markalar yalnızca kendi şirketleri bünyesinde çalışanlara değil, tüm departmanlara ve adaylara kendilerini doğru anlatabilmeli” açıklamasını yaptı.

    İnsan Kaynakları ve İşveren Markası’nın ilişkilerini, dünü, bugünü ve geleceğini tüm yönleriyle ele alan zirvenin ilk bölümü “Behind the Scenes”, Türkiye’den QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar “Dream Therefore I Am” ve Pfizer Türkiye İnsan Kaynakları Lideri Serra Uluışık’ın “Right Before the Stateboard Claps: Making of an Employer Brand” konulu konuşmalarıyla başladı. QNB Finansbank İnsan Kaynakları Cenk Akıncılar, konuşmasında “Gelecekte iş aramayacağız, işveren arayacağız. Başkalarının bize ne söylediği aslında İşveren Markası. Bu İşveren Markası ile kurumlar arasında iki taraflı bir anlaşma var. İşveren Markası insanların bir işveren olarak sizinle ilgili ne düşündüğünü ve kişinin çalışmaya başladığında kurumdan beklediği bağdır” dedi.

    Serra Uluışık: “İşveren Markası çalışmalarımız bize yüzde 45 daha fazla iş başvurusu olarak geri döndü”

    Pfizer Türkiye İnsan Kaynakları Lideri Serra Uluışık ise konuşmasında “İşveren olarak vaat ettiklerimizin karşı taraftan aynı şekilde anlaşılmasını istiyoruz. İşveren Markası çalışmalarımız bize yüzde 45 daha fazla başvuru olarak geri döndü” dedi.

    Dave Hazlehurst: “Data size ne olduğunu söyler ama insan, bunun neden olduğunu söyler”

    “Behind the Scenes” bölümünün global konuk konuşmacısı ise dijital pazarlama dünyasının ünlü stratejistlerinden Ph. Creative Partneri Dave Hazlehurst “The More Tech We Build, The More Digital We Become, The More Human We Must Be” başlığıyla dijitalleşmenin insan kaynakları pratiklerini anlatarak ilham verdi. Hazlehurst konu ile ilgili konuşmasında “Data size ne olduğunu söyler ama insan, bunun neden olduğunu söyler” derken dijitalleşen süreçlere rağmen insanın ve kaynağının önemine vurgu yaptı.

    Prof. Mustafa Özbilgin çeşitlilik yönetimini (diversity management) masaya yatırdı

    Zirvenin ikinci bölümü “Flashback”te, Brunel Üniversitesi Davranış ve İnsan Kaynakları Yönetimi Profesörü Mustafa Özbilgin günümüzün en popüler ve disiplinlerin en çok yöntem geliştirmek zorunda kaldığı konulardan biri olan “diversity” konusunda “Diversity Management from Employer Brand Perspective” başlıklı konuşmasında “Yetenek havuzunun sadece yüzde 20’sinin ‘tipik’ bir profili var. Yüzde 80’inin profili ‘atipik’. Havuzun çok küçük bir kısmı üst sınıftan. Şirketler ‘dinliyoruz, ancak uygulamıyoruz’ diyor. İleri seviye olanlar regülasyonlar yapıyor, değerler zincirindeki insanların farklılık açısından nasıl etkilendiğine bakıyor. Dinlemek çok tehlikeli bir şey. Dinliyoruz ama harekete geçmiyoruz. Çeşitliliği doğru yönetmek istiyorsak; farklılığı külfet olarak görmektense potansiyel olarak görmeye geçmemiz gerekiyor” dedi. Biggloyalty Global CEO’su Enis Karslıoğlu ise “Çalışan Ödüllendirme & Sosyal Tanımdaki Dönüşüm” sunumuyla dönüşümün iki yönlü bir yol olduğunu, beynin sosyal medyayı, sosyal medyanın da beyni beslediğine vurgu yaparak iletişimde dijital odaklılığın önemine dikkat çekti.

    En çok merak edilen başlıklar arasında yer alan geleceğin iş yapış biçimleri ve işveren markalarının geleceğe nasıl hazırlanmaları gerektiğine dair tüm dünyadan gelişmelerin masaya yatırıldığı bölüm Management Kurucusu Ali Ayaz’ın moderatörlüğünde 4C1H Kurucusu ve Kültür Dizaynırı Pınar Yarar ile Expertera CEO’su Alp Sezginsoy’un “Newsreel: Human First Organizations & Future of Work” başlıklı konuşmaları ile devam etti. Ayrıca Akademisyen & Direktör Mehmet İnan “hikaye anlatıcılığın” iş dünyasında işverenler gözünden önemini örneklerle katılımcılarla paylaştı.

    Günışığı Uzunoğlu: “Çarşamba günlerini toplantısız gün ilan ettik.”

    Zirve “Coming Soon” başlıklı son bölümünde Vodafone Türkiye Yetenek Yönetimi Kıdemli Müdürü Günışığı Uzunoğlu “Digital Transformation in HR” sunumunda “Baktık ayda 11.315 toplantı yapıyormuşuz. Artık daha az toplantı yapma kültürü için Çarşamba günlerini toplantısız gün ilan ettik” açıklamasını yaptı.

    Clinch EVP Global İş Geliştirme’den Shane Gray “Integration of Content Career Site Recruiter and Candidate by Data” konuşmaları ile İK’nın dijitalleşmesini ve veri analizini Türkiye ve dünyadan örneklerle katılımcıların bilgisine sundu.

    Bugüne kadar, toplam 250 işveren markasına, 120’yi aşkın konuşmacıya ve 200’ü aşkın katılımcıya ev sahipliği yapan Employer Brand Summit bu yıl 10’uncu kez düzenlendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.