DOLAR 32,5553
EURO 34,9377
ALTIN 2444,793
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleneksel sanatlardan çini, Ümraniye’de hayat buluyor

    Geleneksel sanatlardan çini, Ümraniye’de hayat buluyor
    14.11.2017
    A+
    A-

    Geleneksel Sanatlardan Çini, Ümraniye’de Hayat Buluyor

    Ümraniye Belediyesi, kültürel mirasımız olan geleneksel sanatlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Meslek Edindirme Kursları kapsamında; bir çini atölyesi kurarak Ümraniyeli hanımların çininin tüm aşamalarını yerinde öğrenmelerini sağlıyor.

    Binlerce yıllık tarihimizde tüm sanat eserlerinde karşımıza çıkan çini, günümüzde de yoğun ilgi görüyor. Genellikle mimari eserlerin; cami, köşk, saray, çeşme, türbe gibi yapıların iç ve dış süslemelerinde kullanılan çini ürünleri, geleneksel sanatlarımızın en güzel örneklerini teşkil ediyor. Ümraniye Belediyesi; 13 yıldır Ümraniyeli hanımlara yönelik olarak yapılan ve hanımların el becerisi edinmesini sağlayan Meslek Edindirme Kursları kapsamında, kültürel miraslarımızdan biri olan geleneksel sanatlarla ilgili çalışmalar da bulunuyor.

    Ümraniye Belediyesi, eğitimi verilen sanatlardan biri olan çini için 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Atakent Mahallesindeki Ahmet Cevdet Paşa Bilgi Evi’nde bir atölye kurdu. Burada Ümraniyeli hanımlar çini eğitimi alırken ayrıca ürünlerini fırınlayıp, çininin tüm süreçlerini aynı yerde yapabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.