DOLAR 32,587
EURO 35,0349
ALTIN 2457,125
BIST 9800,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GEMSS – Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için açık çağrı devam ediyor

    GEMSS – Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için açık çağrı devam ediyor
    14.06.2019
    A+
    A-

    Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimarlar tarafından üretilen yenilikçi fikir ve projeleri kayıt altına almayı ve geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen GEMSS – Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için başvuru süreci 16 Temmuz’a kadar devam ediyor. Genç Mimarlar Seçkisi The Circle’ın ardından Londra Mimarlık Festivali kapsamında RIBA’da düzenlenecek olan bir sergi ile dünyaya tanıtılacak.

    The Circle‘ın Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi için Türkiye’nin yaratıcı genç mimarlarına yaptığı açık çağrı devam ediyor. Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimarların yenilikçi fikir ve projelerini kayıt altına almayı ve geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen GEMSS, genç mimarları ön plana çıkartarak, ulusal ve uluslararası ölçekte seslerini duyurabilmelerini sağlayan bir  platform olma misyonuyla yola çıkıyor. Genç Mimarlar Seçkisi 5 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında The Circle’da gerçekleşecek serginin ardından, 1-30 Haziran 2020 tarihleri arasında da Londra Mimarlık Festivali kapsamında RIBA’da (Royal Institute of British Architects) sergilenecek.

    İlki Sait Ali Köknar küratörlüğünde düzenlenecek olan GEMSS’in multidisipliner seçici kurulu mimarların yanı sıra mimarlık kültürüne katkıda bulunmuş sanatçılar, akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşuyor. GEMSS’in 2019 seçkisi, Hafriyat Grubu kurucularından Ressam Antonio Cosentino, CM Mimarlık Kurucusu Mimar Cem Sorguç, M+D Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Dürrin Süer, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu, Tabanlıoğlu Architects Ortağı Mimar Murat Tabanlıoğlu, Hill International Başkan Yardımcısı Serdar Güçar ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Ulusoy’dan oluşan seçici kurul tarafından belirlenecek.

    Seçilen işlerdeki düşünsel ve kavramsal odak noktalarının kaydını tutarak, mimariye dair çok boyutlu bir arşiv oluşturacak olan seçki, Türkiye’nin mimarlık kültürüne hizmet eden etkinliklerden biri olmayı hedefliyor. GEMSS, seçkide yer alan genç pratiklerin projelerini ve mimari yaklaşımlarını kamuyla paylaşmak ve etkileşime açmak üzere bir sergi ile tamamlanacak. Mimari eser ve yaklaşımların küratoryal bir düzlemde sanatsal öğelerle bütünleşik olarak yer alacağı sergi, seminer, panel ve konuşmalar ile desteklenecek. 5 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında sergilenecek olan işler, kalıcı bir arşiv oluşturmayı amaçlayan The Circle GEMSS kitabıyla mimari literatüre kazandırılacak. The Circle’ın organizasyonuyla uluslararası platformlara da taşınması planlanan GEMSS için son başvuru tarihi 16 Temmuz.

     

     

    Etkinlik Takvimi

    Duyuru:                                                                                          20 Mayıs Pazartesi

    Son başvuru tarihi:                                                                        16 Temmuz Salı

    Sonuçların ilanı:                                                                             30 Temmuz Salı

    Sergi (The Circle) :                                                                         5 Eylül – 12 Ekim 2019

    Sergi (RIBA) :                                                                                 1 Haziran – 30 Haziran 2020

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.