DOLAR 32,5415
EURO 34,9354
ALTIN 2444,909
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GENÇKON 13. Fetih Buluşmalarına büyük ilgi

    GENÇKON 13. Fetih Buluşmalarına büyük ilgi
    12.05.2020
    A+
    A-

    GENÇKON tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fetih Buluşmalarının 13.sü Koronavirüs nedeni ile GENÇKON YouTube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören program, Fetih ruhunu yaşatmaya devam etti.

    Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu GENÇKON, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fetih Buluşmalarının 13.sünü Koronavirüs nedeni ile YouTube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirdi. GENÇKON Genel Başkanı Ahmet Sözbilir’in konuşması ile başlayan program bireysel performanslar ve gösteriler ile devam ederek Fetih ruhunu yaşatmaya devam etti. Programda önceki yıllara ait kesitler de sunan GENÇKON, çevrimiçi olarak gerçekleştirdikleri programa gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduğunu belirtti.

    GENÇKON Genel Başkanı Ahmet Sözbilir ise programda yaptığı konuşmasında gönül birliğine değinerek şu ifadelere yer verdi: ‘’Bu seneki Fetih ve Gençlik buluşmamızı önceki yıllara göre farklı kılan çok büyük bir özellik var. Biz bu özelliği çevrimiçi olarak ifade etmeye çalıştık ancak bu kelimenin ardında hepimizi derinden etkileyen bir süreç yatıyor.

    Dünyayı ve ülkemizi etkileyen Koronavirüs salgını ile birlikte bireysel ve kurumsal rutinlerimiz değişti. Bizde GENÇKON olarak bu değişime uyum sağladık ve toplum sağlığı için yüz yüze gerçekleştirdiğimiz buluşmalara ara vererek çalışmalarımızı sosyal mecralar üzerinden sürdürme kararı aldık.

    Bu yıl Koronavirüs nedeni ile 12 yıldır aralıksız olarak devam ettirdiğimiz Fetih ruhunu yüz yüze, omuz omuza gerçekleştirme imkânımız bulunmamaktadır. Ancak bedenen yan yana olamasak da gönüllerimizin bir olduğu bilinciyle 13. Fetih Buluşmalarımızı çevrimiçi olarak gerçekleştirme kararı aldık.

    FETİHLERİN EN BÜYÜĞÜ GÖNÜL FETİHİDİR

    Her ne kadar bu meclisin bir araya gelmesine vesile olan Fetih, İstanbul’un Fethi olsa da Fetih kavramını 567 yıl öncesine sıkıştırmak doğru bir tutum değildir. Peygamber Efendimizin Müberra dinimize tebliğe başlaması ile başlayan Fetih, o günden bugüne farklı ve çelebi olarak devam etmektedir. Bu anlamda müminin bu bitmeyen Fethin fatihlerinden biri olmaya namzet olduğunu biliyoruz.

    Medeniyetimizin büyükleri gönül fatihi olmayı hedeflemişlerdir. Bizler de Fethin asıl manasının gönüllerin fethi olduğunu ve gönül fethi gücünün gençlerin elinde olduğu inancını en başından beri biliyor ve koruyoruz.’’ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.