DOLAR 32,5871
EURO 34,7817
ALTIN 2507,641
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gıda israfıyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor

    Gıda israfıyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor
    15.10.2018
    A+
    A-

    Hotpoint, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, bugünü ve geleceği tehdit eden gıda israfına dikkat çekiyor.

    Gıda israfı dünyada giderek daha da önemli bir sorun haline geliyor. Günümüzde insan tüketimi için üretilen gıdaların üçte biri ya kayboluyor ya da israf ediliyor. 2020’ye geldiğimizde bu oranın %40’a varacağı öngörülüyor.Hotpoint’in yaptığı güncel araştırma, Avrupa’da evlere alınan gıdaların %8’inden fazlasının atıldığını ve gıda israfının önemli bir kısmının evlerde gerçekleştiğini gösteriyor.

    Araştırmanın ışık tuttuğu bir başka bilgi ise, insanların gıda israfını azaltmak için gıdayı daha iyi ve daha uzun süreyle saklamak üzere teknolojik ev aletlerine başvurduğu. Soğutma, dondurma ve pişirme kategorilerindeki mutfak aletlerinin gıda israfına karşı mücadelede oynayabileceği rol bu bakımdan son derece önemli.

    Gelişmiş soğutma ve saklama teknolojileriyle uzun süren tazelik

    Hotpoint buzdolapları, doğanın temiz havayı oluşturma sürecinden ilham alan sistemlerden başlayarak kapı açıldıktan sonra hızlıca iç sıcaklığı düzenlemeye varan birçok özellik sayesinde gıdaların tazeliğini uzun süre koruyor ve gıda israfını en aza indirmeye yardımcı oluyor. Bu vizyonla geliştirilen Active Oxygen teknolojisi, oksijen molekülleriyle tazeliği garanti altına alıyor ve gıdaların besin değerini haftalarca koruyor. Hızla bozulan taze sebzeler için nemin öneminden hareketle, sebzelik bölmesinin üstünde bulunan özel sürgülü mekanizma ile hava dolaşımı kontrol edilerek, sebzeler ideal nem ve soğuklukta saklanıyor ve böylece uzun süre taze kalıyor.

    Evde hazırlanan bir öğünün ardından artan ya da fazla alınan gıdaları depolamak, mevsiminde alınmış taze gıdaları besin değerini koruyarak saklamak içinse derin dondurucular devreye giriyor. Hızlı dondurma özelliğiyle dikkat çeken Hotpoint derin dondurucular, don yanığı ve kalite kaybını engelleyerek gıdaları doğru şekilde saklamaya yardımcı oluyor. Ayrıca hareketli sepet sistemi ve raflar gibi düzenleme sistemleri, yiyeceklerin organize edilmesini kolaylaştırıyor ve kenarda unutulmalarını engelliyor.

    Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler

    Hotpoint, geliştirdiği teknolojilerle gıda israfıyla mücadelede aktif bir pozisyon almanın yanı sıra, bu küresel meseleye ilişkin farkındalığı artırmak üzere Jamie Oliver ile başlattığı işbirliğini “Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler” projesiyle bir adım ileri taşıdı. Proje kapsamında Hotpoint ve Jamie Oliver, evde gıda israfını azaltmak için tüketicilerin kendilerine düşen görevi nasıl yerine getirebileceğine dair ipuçları paylaşıyor.

    [1] Avrupa Parlamentosu Haberi: Gıda israfı: rakamlarla AB’deki sorun (Mayıs 2017).

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.