DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Girişimciler niye çöp toplamaya kalkıştı?

    Girişimciler niye çöp toplamaya kalkıştı?
    29.04.2019
    A+
    A-

    Girişimciler ve öğrenciler, İstanbul Sarıyer’de bulunan Kısırkaya Plajı’nda bir araya geldi. Sahili temizleyen gönüllüler “Sürdürülebilir yaşam için temiz çevre” istediğini söyledi.

    Girişimciler ve öğrenciler; gönüllü olarak, temiz sahiller için yola çıktı. Gönüllüler Sarıyer’de bulunan Kısırkaya Plajını temizledi ve orada yaşayan sokak hayvanları için plastikten geri dönüştürülen yuvalar bıraktı. Etkinliğe Birleşmiş Milletler’de (BM) kürsüsü bulunan JCI’nın (Junior Chamber International) İstanbul şubesi, Plastik Sanayici Sanayicileri Derneği (PAGDER), Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mektebim Okulları’nın öğrencileri katıldı. “Sürdürülebilir yaşam için temiz çevre” sloganıyla yola koyulan gönüllüler hem sokak hayvanlarını besledi, hem de sahilleri plastik atıklardan temizledi. Etkinlik; Apinox Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, Magma, Ethiccon ve Koperatiff’in sponsorluğunda gerçekleşti.

    ORTAK AMAÇ: DOĞANIN KORUNMASI
    Apinox Endüstriyel Mutfak Ekipmanları’nın kurucu ortağı Tolga Yenier, ” Doğanın şirketler tarafından korunması hem doğanın hem de müşterilerin gönlünü kazanır” diye konuştu.

    Koperatiff’in kurucusu Tolga Kayasu ise, “Markaların sadece kendi kârları için değil, doğanın da kârı için çalışması gerekiyor. Doğaya yapılan yatırım, şirketlerin de devamını sağlar” dedi.

    “AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”
    JCI İstanbul Şubesi Başkanı Fatih Katipoğlu, etkinlikle ilgili şunları anlattı:
    “Burada temiz sahiller için bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik, temiz sahiller amacı sayesinde oluştu. Sahilleri sürekli temizlememiz sürdürülebilir değil, ancak burada temizlik yapıldığını görenler daha dikkatli davranacak. Kamuoyunun dikkatini çekmiş olacağız. Sahillerde en çok plastik atıklara rastlıyoruz. Plastik atıklar geri dönüştürülerek kullanılabiliyor. PAGDER tarafından buraya getirilen köpek yuvası da bunun bir örneği. Amacımız temizlik yapmayacağımız, herkesin atıklarını geri dönüştürdüğü ve çevreyi kitletmediği bir dünya yaratmak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.