DOLAR 32,4661
EURO 34,7134
ALTIN 2432,682
BIST 9895,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GoDaddy küçük işletmeleri bilgilendirdi

    GoDaddy küçük işletmeleri bilgilendirdi
    27.02.2019
    A+
    A-

    KOBİ’lerin neredeyse yüzde 70’inin siber saldırılara maruz kaldığını belirten GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, küçük işletmelerin web sitelerini SSL sertifikası ile korumaktan nasıl faydalanabileceklerini açıkladı.

    Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, bir web sitesinden aktarılan verilerin korunmasının önemini ve bir SSL sertifikasının, müşterilerin kişisel verilerinin korunması ve işletmelere olan güvenin artması konusunda küçük işletmelere nasıl yardımcı olabileceğini anlattı.

    GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili şunları söyledi: “Online güvenlik, küçük işletme sahipleri için önemli olmaya devam ediyor ve hiçbir işletmenin siber suçlular tarafından hedef alınmayacak kadar küçük veya yeni olmadığını unutmamak gerekiyor. ABD’de yapılan bir araştırma, küçük işletmelerin yüzde 67’sinin siber saldırı mağduru olduğunu ve yüzde 58’inin bir veri ihlali yaşadığını gösterdi. GoDaddy’nin en son açıkladığı Siber Güvenlik Raporu ise küçük işletmelerin yüzde 40’ının web sitelerinde güvenlik açıkları olup olmadığını kontrol etmediklerini ortaya koydu. Ancak Google Chrome’un SSL sertifikası ile korunmayan web sitelerini adres çubuğunda ‘Güvenli Değil’ olarak işaretlemesi gibi gelişmeler ile birlikte, hem işletmeler, hem de tüketiciler arasında online güvenlik konusundaki farkındalık artıyor.”

    SSL (Güvenli Yuva Katmanı ya da Taşıma Katmanı Güvenliği), kredi kartı bilgileri, online formlar aracılığıyla gönderilen kişisel bilgiler, kullanıcı adları ve şifreler gibi veriler dahil olmak üzere, bir web sitesi ile sunucu arasındaki verileri koruyan bir şifreleme teknolojisidir. SSL koruması olmadan, ele geçirilen veriler siber suçlular tarafından kolayca okunabilir ve kötüye kullanılabilir. Bir web sitesi SSL sertifikası ile korunuyorsa, adres çubuğunun köşesinde bir asma kilit simgesi görünür ve sitenin URL’sinin önünde HTTPS bulunur.

    SSL sertifikası bir işletmenin web sitesine nasıl yardımcı olur?

    GoDaddy, ziyaretçilerin ve müşterilerin, güvenliklerinin web sitesi sahibi olan işletmeler tarafından ciddiye alındığını bilmek istediklerini açıkladı ve SSL sertifikası ile korunmanın, bir işletme web sitesine sağladığı ek faydaları paylaştı.

    Müşterilerle güven oluşturur

    Bir web sitesinin SSL Sertifikası olması, adres çubuğundaki asma kilit simgesi de dahil olmak üzere, web sitesinin kullanıcılarına işletmenin güvenlik konusunu ciddiye aldığını ve koruma sağlamak için çalıştığını gösterir. Bu, müşteriler için hem işletmeye, hem de işletmenin web sitesine yönelik güven oluşturulmasına yardımcı olabilir.

    Arama motoru sonuçlarını iyileştirir

    Google Chrome örneğinde de olduğu gibi, arama motorlarının web sitesi güvenliği konusunu daha ciddiye almaları ile, SSL koruması sağlamış bir web sitesi, koruması olmayan bir web sitesine kıyasla arama motoru sonuçlarında daha yukarılarda çıkabilir. Bu, bir web sitesinin arama motoru sayfa gösterimlerinde daha yükseğe çıkmasına ve kullanıcılar tarafından daha görünür olmasına yardımcı olabilir.

    Kredi kartı bilgilerini korur

    İnsanlar bir web sitesinden alışveriş yapacakları zaman kredi kartı bilgilerinin korunduğundan emin olmak isterler. Hatta GoDaddy gibi bazı hosting şirketlerinin, bir web sitesinin kredi kartı kabul etmeden önce SSL ile güvence altına alınmasını gerektiren hizmet şartları bulunur. SSL, bir web sitesindeki kredi kartı bilgilerinin üçüncü taraflarca görülüp çalınmasının önlenmesine yardımcı olabilir.

    Şifreli girişleri korur

    Veri koruma ve SSL yalnızca e-ticaret yapan işletmeleri ilgilendirmez. Şifre korumalı sayfaları olan ya da üyelik sistemi ile çalışan web siteleri de SSL Sertifikası’ndan yararlanabilir. Giriş bilgilerinin ve kişisel verilerinin korunduğunu bilmek, ziyaretçilerinizin bu bilgileri web sitenizde paylaşırken kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı olabilir.

    Web formlarını güvence altına alır

    Ayrıca SSL, iletişim formları, potansiyel müşteri formları, anketler, bülten aboneliği gibi online formlar ile ziyaretçilerinin bilgilerini isteyen işletmeler için de önemlidir. İsim ve e-posta adresi kadar temel bilgiler bile olsa ziyaretçilerinizin ve müşterilerinizin iletişim bilgilerini korumanız gerekir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.