DOLAR 32,4939
EURO 34,55
ALTIN 2496,353
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Görme engelli çocuklar Braille alfabesini LEGO® ile öğrenecek

    Görme engelli çocuklar Braille alfabesini LEGO® ile öğrenecek
    25.04.2019
    A+
    A-

     

    Yaratıcı oyun ile geleceğin mimarları çocuklara ilham veren LEGO®, görme engelli çocukların becerilerini geliştirecek yeni LEGO® Braille yapım parçalarını oyun tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Projenin, görme engelli çocukların LEGO® yapım parçalarını kullanarak oyun yoluyla öğrenmelerine yardımcı olması amaçlanıyor.

     

    Görme engelliler dernekleri ile işbirliği yapan LEGO®, görme engelli çocukların kişiselleştirilmiş LEGO® Braille yapım parçalarını kullanarak Braille alfabesini eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde öğrenmelerini sağlayacak öncü bir projeye destek veriyor.

    LEGO®, Braille yapım parçaları konsepti üzerine ilk olarak 2011 yılında Danimarka Görme Engelliler Derneği ile sonrasında ise 2017 yılında Brezilya merkezli Dorina Nowill Görme Engelliler Vakfı ile görüştü. O günden bu yana proje üzerinde çalışan LEGO® ekibi, Danimarka, Brezilya, İngiltere ve Norveç’teki görme engelliler dernekleri ile yakın işbirliğine devam etti. Son şeklini alan LEGO® Braille yapım parçalarına ait ilk örneklerin test aşaması ise sürüyor. Kendisi de görme engelli olan LEGO® Group Sanat Yönetmeni Morten Bolde, projenin gelişim aşamasında danışman olarak görev yaptı.

    LEGO®’nun oyun sistemine tam uyum sağlayan LEGO® Braille yapım parçalarında, Braille alfabesindeki bireysel harfler ve sayılar için kullanılan aynı sayıdaki vidalar yer alacak. LEGO®’nun öğretici ve ilham verici yeni serisi; alfabenin, 0 ile 9 arasındaki rakamların ve matematik sembollerinin yer aldığı 250 LEGO® Braille yapım parçasından oluşacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.