DOLAR 32,3294
EURO 35,0702
ALTIN 2297,458
BIST 8984,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Görme engellilerin klima kullanımını kolaylaştıran yeni teknoloji

    Görme engellilerin klima kullanımını kolaylaştıran yeni teknoloji
    10.10.2018
    A+
    A-

    İklimlendirme sektörünün inovatif markası Mitsubishi Electric, görme engellilere eğitim veren bir okulla birlikte klimalar için deneysel bir uzaktan kumandalı arayüz cihazı geliştirdi. Klimanın farklı modlarını, her bir işlevin durumunu ve çalışmasını gösteren ayırt edici şekiller, konumlar ve hareketlerin kullanıldığı yeni arayüz, görme engellilerin dokunma yoluyla klimayı kolayca kullanabilmelerini sağlıyor.

    Elektrikli ve elektronik cihazların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyanın öncü markalarından Mitsubishi Electric, ileri teknolojisini topluma fayda sağlamak için geliştiriyor.Mitsubishi Electric’in endüstriyel tasarım merkezi tarafından yönetilen Design X Projesi kapsamında tasarımcılar, bağımsız bir şekilde yaratıcı tasarım temalarıyla ilgilenmeye teşvik ediliyor. Bu çerçevede genç bir tasarımcı, görme engellilerin cihaz kullanımı sırasında yaşadıkları zorluklardan yola çıkarak yeni bir tema tasarladı. Ardından bu proje üzerinde çalışan üç genç Mitsubishi Electric tasarımcısı, görme engellilere eğitim veren bir okulda öğretmen ve öğrencilerin yardımlarıyla klima uzaktan kumandaları için yeni bir deneysel arayüz geliştirdi. Klimanın farklı modlarını, her bir işlevin durumunu ve çalışmasını gösteren ayırt edici şekiller, konumlar ve hareketlerin kullanıldığı arayüz sayesinde görme engelliler ayarları kolaylıkla doğrulayıp değiştirebiliyor.

    Görme engelli kişiler elektrikli ve elektronik cihazları kullanırken, genellikle düz ve yatay bir düzlemde hazırlanmış uzaktan kumanda düğmeleri gibi çalıştırma kontrollerinin şekil ya da düzenlerini anlama konusunda sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu noktadan hareketle Mitsubishi Electric, artık görme engellilerin sezgisel olarak anlayabilecekleri bir uzaktan kumanda arayüzü konsepti öneriyor. Bu alandaki projelerine devam etmeyi planlayan Mitsubishi Electric, insan duyularını yaratıcı yollarla kullanarak çalıştırılabilen yenilikçi arayüzler geliştirmeyi ve bu teknolojileri tüketici elektroniği cihazları ve endüstriyel ekipmanlar gibi ürün ve sistemlerde uygulamayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.