DOLAR 32,5239
EURO 34,7437
ALTIN 2489,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gözlerin Ardında Müzikali’ne büyük ilgi

    Gözlerin Ardında Müzikali’ne büyük ilgi
    21.10.2018
    A+
    A-

    KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen ve Kıbrıs’ta büyük ilgi gören Gözlerin Ardında Müzikal ekibi ve Tiyatro Keyfi’nin yönetmeni Kemal Başar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti. Akıncı’nın Lefkoşa’da izlediği oyun down sendromu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

    KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen ve down sendromu konusuna dikkat çeken Gözlerin Ardında Müzikal adlı oyunun başrol oyuncusu Kıbrıslı sanatçı Eda Kandulu ve oyunun yönetmeni Kemal Başar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı’nın da bulunduğu ziyarette Gözlerin Ardında Müzikal ve tiyatro sohbetler yapıldı. Eda Kandulu ve Kemal Başar, ziyarette KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, down sendromu ile ilgili farkındalık yaratan oyunun sahnelenmesi için yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.

    Down sendromlu oğlunun doğumundan sonra herkes tarafından yalnız bırakılan annenin hikayesini anlatan oyunun bir diğer özelliği ise, Nava Semel’in pek çok ülkede sahnelenen ve ödüller kazanan dünyaca ünlü bu çarpıcı metninin ilk kez konser/tiyatro formunda, akustik müzikal olarak sahnelenmiş olması. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz kıymetli İsrailli yazar Nava Semel’ in kaleme aldığı, usta tiyatro adamı Kemal Başar’ın sahneye uyarladığı Gözlerin Ardında Müzikal’in Lefkoşa’daki gösterimine, Nava Semel’ in eşi Noah Semel ve ailesi de katıldı.

    Gözlerin Ardında Müzikal, 17 Ekim Çarşamba günü Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 19 Ekim Cuma günü ise Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı Küçük Salon’da sahnelendi. Oyunun her iki gösterisi de büyük ilgi gördü ve izleyiciden çok yoğun alkış aldı.

    Müzikalin bir sonraki Türkiye gösterimi, 29 Ekim’de Okan Bayülgen’in yeni gösteri ve sanat merkezi Dada Salon Kabarett’de sahnelenecek. Biletler biletix’te.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.