DOLAR 32,3261
EURO 35,1758
ALTIN 2244,172
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GROHE, Grome ortak girişiminin tamamını satın aldı

    GROHE, Grome ortak girişiminin tamamını satın aldı
    10.05.2017
    A+
    A-

    GROHE, 50:50 ortak girişimin kalan hisselerini, Mesma Holdings Ltd’den satın alıyor

    Satın alma, şirketin Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kuzey ve Batı Afrika bölgesinde 45 yıla yakın süredir sürdürdüğü başarılı genişlemenin ardından geldi…

    Kararın altında, bölgeye olan güçlü bağlılık ve gelecekteki büyümesine duyulan güven yatıyor
    Dünyanın en büyük sıhhi tesisat ürünleri tedarikçisi GROHE AG, bugün Grome Marketing (Kıbrıs) Limited (“Grome”) adlı ortak girişimin diğer yüzde 50’lik kısmını Mesma Holdings Ltd.’den satın aldığını duyurdu. Satın alma ile, Grome’nin tüm mülkiyet ve kontrolü GROHE’ye geçiyor.

    Grome, 1983 yılında, 50’ye yakın pazardan oluşan Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kuzey ve Batı Afrika bölgesinde, GROHE ürünlerine özel bir temsilci olarak, Juergen Lorenz tarafından kuruldu. GROHE 1993 yılında, Grome’nin yüzde 50’sini satın almıştı. Grome hissedarları, o zamandan bu yana, bugün GROHE’nin kilit pazarlarda lider konumda bulunan faaliyetlerini başarıyla genişletti.

    GROHE bundan böyle Grome’nin tek sahibi olarak, bu konumları daha da ileri taşıyarak aralarında yeni ürün kategori ve teknolojilerinin hayata geçirilmesinin de bulunduğu birçok şekilde şirketin büyümesinde yeni aşamaya girmeyi amaçlıyor. Bu adım, satın alma, yönetişim yapıları ve karar alma süreçlerini sadeleştirmeye yönelik daha genel kurumsal inisiyatife de uygun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.