DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Grundig sürdürülebilir ve akıllı teknolojileri ile geleceği kurguluyor

    Grundig sürdürülebilir ve akıllı teknolojileri ile geleceği kurguluyor
    31.08.2018
    A+
    A-

    Arçelik’in premium markası Grundig, 31 Ağustos- 5 Eylül tarihlerinde Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da, inovasyon ve tasarımı bir araya getiren en yeni ürün ve akıllı teknolojilerini sergiledi. Sürdürülebilir bir geleceğe vurgu yapan Grundig markasının stantında, Geri Dönüştürülmüş PET şişe kullanılan Çamaşır Makinesi Kazanından, su kaynaklarını koruyan Mikrofiber Filtre Teknolojisine, plastik atıkları azaltan Geri Dönüşümlü Naylondan, Geri Dönüşümlü Elektrik Süpürgesine döngüsel ekonomiye katkı yapan çevre dostu teknolojiler dikkat çekti. Gıda israfını önleyen Freshmeter® teknolojisi, yapay zekayı güvenlik ve konfor için kullanan akıllı ev teknolojisi HomeWhiz® ve sesli komut özelliğine sahip TV’ler öne çıkan ürün ve teknolojiler arasında yer alıyor.

    Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği markalarından Grundig, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda yüksek kalite ve şık tasarımı inovasyonla birleştirme geleneğini bu yıl IFA’da bir adım daha ileriye taşıyor. Grundig standında akıllı ev, sensör teknolojileri, kaynakları verimli kullanan, israfı azaltan, enerji tasarrufu sağlayan ürünler dikkat çekiyor.

    IFA’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Grundig 70 yılı aşkın köklü mirasıyla dünyanın geleceğine sahip çıkarken, yenilikçi teknolojisiyle tüketicilerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İnovasyonun rafine bir zevkle birleştiği Grundig ürünleriyle evinizde, sürdürülebilir bir dünya için gıda israfını azaltan, profesyonel mutfak deneyimi yaşatıyoruz. Kamera, sensör ve akıllı teknolojileri kullanarak tüketicilerimizin hayatına değer katmayı amaçlıyoruz. Akıllı ev teknolojilerimizde yapay zekayı konfor ve güvenlik için kullanarak en iyi dijital yaşam deneyimini sunuyoruz” dedi. Grundig’in sürdürülebilirlik alanında öncü bir marka olduğuna dikkat çeken Bulgurlu, şöyle devam etti: “Geri dönüşümde gelişmiş uygulamalarımızla ömrünü tamamlamış ürünlere ikinci bir şans veriyoruz, çevreyi tehdit eden atıkların azalmasına ve yeniden ekonomiye kazandırılmalarına katkı sağlıyoruz.”

    Çevreci Teknolojiler

    Grundig’in IFA’da sergilediği çamaşır makineleri için geliştirilen Mikrofiber Filtre Teknolojisi doğayı koruyor. Çamaşır makinelerinden su kaynaklarına karışan milyonlarca minik mikrofiber parçacık, balıklar ve diğer canlılar için toksik risk oluşturuyor. Mikrofiber Çamaşır Makinesi Filtresi, su kaynaklarına mikrofiber sızıntısını yüzde 99’a varan oranda engelliyor.

    Grundig, Geri Dönüşümlü Naylon ile deniz yaşamına büyük bir tehdit oluşturan balık ağları gibi plastik atıkların da içinde olduğu, naylon bazlı atıkları geri dönüştürerek dayanıklı malzemeler üretiyor. Bu malzemeler Eylül 2018’den itibaren fırın üretiminde kullanılacak.

    Grundig, üretiminde geri dönüştürülmüş PET şişeler kullanılan Çamaşır Makinesi Kazanı ile son 1 yılda 15 milyondan fazla pet şişenin geri dönüşümünü sağladı. Yüzde 90’ı geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen Grundig Geri Dönüştürülmüş Elektrik Süpürgesi, Avrupa’da “Yılın Geri Dönüşüm Tüketici Yaşam Tarzı Ürünü Ödülü”ne layık görüldü.

    Etin Yaşam Döngüsünü FreshMeter® ile İzleyin

    Grundig Gıdaya Saygı felsefesiyle israfı azaltan çözümler sunuyor. Buzdolaplarında özel bir bölmede yer alan FreshMeter® teknolojisi, kırmızı etin ve balığın tazelik durumunu koku bileşenlerinden tespit ediyor. Bölmenin yanındaki LED ekran, tanımlanan renklerle yiyeceğin durumunu bildiriyor. Mavi renk etin analiz edildiğini, yeşil renk etin taze olduğunu, sarı renk etin kısa sürede tüketilmesi gerektiğini temsil ederken, kırmızı renk etin bozulduğunu gösteriyor.

    Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk de Grundig’in IFA’da sergilediği ileri teknolojiler ve Ar-Ge uygulamaları hakkında şunları söyledi: “IFA’da sergilediğimiz inovatif ürün ve teknolojilerin arkasında köklü Ar-Ge geçmişimiz ve geniş bir inovasyon ekosistemi yer alıyor. Hayatımızın her alanı dijitalleşirken, özellikle nesnelerin interneti, bulut çözümler ve veri madenciliği üzerine çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Yapay zekayı kullandığımız HomeWhiz® akıllı ev teknolojimiz ile bu yıl tüketicimize çok önemli yenilikler sunuyoruz.”

     HomeWhiz® ile Akıllı Evler

    Grundig HomeWhiz® akıllı ev teknolojisi, kullanıcıların tüm ev aletlerini, tabletle, telefonla veya akıllı TV üzerinden tek bir yerden kontrol etmesine olanak tanıyor. Grundig Gateway teknolojisi evde oluşan binlerce datayı inceliyor, değerlendiriyor ve harekete geçiyor. Örneğin evde kişi yoğunluğuna göre klimayı ve hava filtresini ayarlıyor. Gece siz uykuya giderken alarmları aktif hale getirip, pencere açıksa uyarıyor, ışıkları kapatıyor. Hem güvenlik hem de enerji tasarrufu sağlıyor. Grundig HomeWhiz® Mesh teknolojisi sayesinde internet bağlantısı kesildiğinde de evin içinde hizmet kesintisiz devam ediyor.

    Grundig’in IFA’da sergilediği Gourmet Chef™ Fırın, renkli dokunmatik ekran ya da mobil uygulama ile kontrol edilebiliyor. Fırın içi kamera ve sensörlerle profesyonel bir pişirme deneyimi yaşatıyor. Profesyonel şefler tarafından hazırlanan yemek tarifleri ve 75 otomatik programı bulunuyor. Kendi kendini yıkama özelliği sayesinde zamandan kazandıran Gourmet Chef™ Fırın, hassas sıcaklık sensörleri sayesinde de en zor yemekleri bile mükemmel pişirebiliyor.

     Ultra İnce Yeni OLED TV Serisi

    Grundig, IFA’da 4.6 mm kalınlığı ile cep telefonundan daha ince olan şık tasarımlı yeni OLED TV’yi tüketicilerle buluşturdu. 55” ve 65” olmak üzere iki ayrı ekran alternatifi bulunan ürün, OLED teknolojisi sayesinde mükemmel renkler, sonsuz kontrast, kusursuz renkler ve gerçeğe en yakın görüntüler sunuyor. Yeni OLED TV, 3 yönlü hoparlör tasarımı ile evde sinema keyfi yaşatıyor.

    TV’lerde Sesli Komut Özelliği

    Grundig, akıllı TV teknolojileri ile de öne çıkıyor. Türkçe sesli komut özelliğine sahip TV akıllı kumanda üzerinden internette arama yapabiliyor, kanal değiştiriyor, uygulamalara tek bir komutla geçiş yapabiliyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.