DOLAR 32,5856
EURO 34,7825
ALTIN 2509,278
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Günlük rutinler hırsızlık sebebi

    Günlük rutinler hırsızlık sebebi
    25.04.2019
    A+
    A-

    Çalışan ve şehrin koşturmacası içinde olan pek çok kişi için hane güvenliği öncelik taşıyor. Gün içerisinde belli rutinleri olan kişiler ise istemeden hırsızlara davetiye çıkarıyor. Sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerle alarm sektöründe lider marka Prosegur’un Türkiye Direktörü Metin Kastro, yaz tatillerinden sabah yürüyüşlerine kadar günlük pek çok rutin konusunda kullanıcıları uyarıyor

     

    Şehirlerde yaşanan hırsızlık vakalarının her geçen gün artması, anbean güvende olma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Kişilerin hane güvenliğini artırmasının yolu da doğru alarm sistemini kullanmaktan geçiyor. Alarm kullanıcısı olmayan pek çok kişinin günlük rutinleri de hırsızların gözünden kaçmıyor. Kapsamlı güvenlik hizmetinde lider marka Prosegur’un Türkiye Direktörü Metin Kastro, alarm kullanıcısı olmayan kişilere günlük rutinlerinin sonuçları ve alarm sisteminin hanelerde güvenliği sağlayıcı unsur olması konusunda detaylı bilgiler veriyor.

     

    Rutinlerde yapılacak ufak bir değişiklik ile hırsızlığa ek önlem

    Çocuğu ya da evcil hayvanı olan kişiler için günlük rutinler bir yaşam tarzı haline geliyor. Günlük rutinleri olan kişilerin zamanlamalarında değişiklik yapmaları hırsızlığı önlemede etkili olabiliyor. Hırsızlar çoğu zaman girmek istedikleri evin hane halkının rutinlerini gözlemleyebiliyor. Köpeğini her gün akşam aynı saatte gezdiren kişilerin bu rutini farklı zaman dilimlerine yayması gerekiyor. Farklı rutinleri olan aileler içinse alarm sistemi kullanmak alınacak ilk önlem arasında yer alıyor. Prosegur Alarm özellikle günlük rutinleri olan kişilerin kullanabileceği aplikasyon hizmetiyle evlerini her an gözlemleyebilmelerini sağlıyor.

     

    Sosyal medyadan tatil bildirimi hırsızlık sebebi

    Sık seyahat edenler ya da gezginler tatilde olacaklarını alarm hizmeti aldıkları kuruma bildirdiklerinde, alarm merkezleri de olası bir hırsızlığa karşı ek önlemler alabiliyor. Alarm kullanıcısı olmayan seyahat severler içinse tatil dönemleri hırsızlar için yeni iş kapısı yaratıyor. Hırsızlar özellikle çalışan kişilerin tatile çıktığı tarihleri takip ettiği için, kişilerin sosyal medya hesaplarından tatilde olduklarını belirten içerikler paylaşmamaları öneriliyor. Evde değerli eşyası bulunan tatil severler içinse alarm sistemi kurulumu hırsızlığı ortadan kaldırıcı etken oluyor.

     

    Hane sahiplerini güvenlik konusunda bilgilendiren Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, “Şehir hayatının getirileriyle birlikte günlük rutinlerimiz farklılık gösterebiliyor. Sektörde edindiğimiz deneyim ve karşılaştığımız vakalar gösteriyor ki; hırsızlar da kendilerini yenilikler doğrultusunda güncelliyor ve tüm olasılıkları hesaplayarak çalışıyorlar. Alarm kullanıcısı olmayan ve günlük rutinleri olan kişilere doğru alarm sistemi ile hırsızlık olasılığını ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu belirtiyoruz. Alarm kullanıcısı kişilerin özellikle tatil dönemlerindeki hassasiyetlerini alarm merkezi ile paylaşmalarını öneriyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.