DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji’ye iki ödül

    Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji’ye iki ödül
    25.02.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin önde gelen grup şirketlerinden Gürmen bünyesindeki Maspo Enerji, Dünya’nın en prestijli finansal piyasalar ödüllerinden kabul edilen “2019 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri”nde “Yılın Proje Finansmanı” ve “Yılın Enerji Projesi Finansmanı” kategorilerinde en başarılı ilk 3 proje içerisinde değerlendirilerek iki farklı kategoride ödül aldı.

    Yenilenebilir enerji alanındaki başarılı çalışmalarıyla Türkiye’nin öncü şirketleri arasında yer alan Maspo Enerji; Manisa/Alaşehir’de 2017 yılında tamamlanan 1. faz yatırımlarından sonra kurulu gücünü 4 katına çıkartacak 2. faz için 2018 yılında Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası ve Kuveyt Türk konsorsiyumu ile imzalanan Proje Finansmanı anlaşması ile“2019 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri”nde iki ayrı kategoride ödülle buluştu. Maspo Enerji, “Yılın Enerji Projesi Finansmanı” kategorisinde ikincilik, “Yılın Proje Finansmanı” kategorisinde ise üçüncülük ile ödüllendirildi.

    İstanbul’da düzenlenen ödül töreni sonrasında değerlendirmede bulunan Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür, geçtiğimiz aylarda dünya yenilenebilir enerji ligi olarak gösterilen tükettiği enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlayan RE100 platformuna kabul edilen ilk Türk şirketi olduklarına da dikkat çekerek, “Maspo Enerji olarak iki ayrı kategoride ödül almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Grubumuzun daha yaşanılabilir bir dünya için, çevreye dost yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının ulusal ve uluslararası saygın kuruluşlar tarafından ödüle layık görülmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bu vesileyle ödüllerimizin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

    Maspo, yenilenebilir enerjinin yükselen değeri ile Daha Çok Yeşil Enerji, Daha Sağlıklı Bir Gelecek hedefi ile projenin 3. ve 4. fazlarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.