DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haluk Hasanoğlu: 500 bin TL’lik konutun 90 bin TL olan KDV’si 40 bin TL’ye düşecek

    Haluk Hasanoğlu: 500 bin TL’lik konutun 90 bin TL olan KDV’si 40 bin TL’ye düşecek
    12.05.2018
    A+
    A-

    Gayrimenkul sektörü ve konut alıcısının beklediği kredi faizlerinde indirim için dört bankadan açıklama geldi. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Şekerbank konut kredilerinde faiz indirimine gitti.  Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

     

    Sektörümüzün büyük bir merakla beklediği KDV kararı yürürlüğe girdi. Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV 31 Ekim’e kadar yüzde 8’e, tapu harcı oranı ise yüzde 4’ten 3’e indirildi. Buna göre 500 bin TL’lik bir konutun 90 bin TL olan KDV’si, 40 bin TL’ye düşecek. Yapılan bu düzenlemenin sektöre büyük bir canlılık getireceğini düşünüyoruz. Uzun zamandır elinde döviz olan ve gayrimenkul almayı bekleyen kesim bu indirim sonrasında harekete geçecektir. 31 Ekim’e kadar geçerli olacak KDV indirimi ve tapu harcı oranındaki indirim ile her yıl yaz döneminde yaşanan sektörel durgunluğun da yaşanmayacağına inanıyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.