DOLAR 32,5175
EURO 34,9415
ALTIN 2438,162
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    happn Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde çağrı yaptı

    happn Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde çağrı yaptı
    23.11.2018
    A+
    A-

    Mobil tanışma uygulaması happn, Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım olarak belirlenen “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında yayınladığı mesajla son günlerde Türkiye’de yaşanan kadına şiddet olaylarına sessiz kalmayarak, tüm kullanıcılarına karşılıklı saygı, şiddetten uzak, toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseme çağrısı yaptı.

    Türkiye’de 3,5 milyon kullanıcısı bulunan Paris merkezli tanışma uygulaması happn hem online dünyada hem de gerçek hayatta insan ilişkilerinde karşılıklı saygı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alıyor. Bir iletişim aracı da olan happn, toplumun her kesimi tarafından benimsenmesi gereken karşılıklı saygı ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında duyarlılığı artırma rolü de üstleniyor. Şiddetin her türlüsüne asla toleransla gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan happn, sosyal medya kanallarından kullanıcılarına seslenerek, kadınlara maruz kaldıkları ya da şahit oldukları şiddet ve taciz olaylarına sessiz kalmayarak şikayetçi olmaları ve bu tarz davranışları rapor etmeleri çağrısı yaptı.

    Türkiye’de yakın zamanda ünlü isimlerin de aralarında olduğu pek çok kadının şiddete maruz kalmalarıyla kadına şiddetin tekrar gündeme gelmesi üzerine happn, bu konuda farkındalık yaratmanın ve toplumun her kesimde duyarlılığı artırmanın önemini vurguladı. Türkiye Instagram hesabında yayınladığı videoda happn yakın zamanda eski sevgilisi Ahmet Kural’dan şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi olan şarkıcı Sıla Gençoğlu’yla tekrar gündeme gelen kadına şiddet olaylarına tepki gösterdi.

    happn videoda: “Bugün happn ekibi olarak size bir mesajımız var. Kadına şiddete karşıyız ve insanlar arasında karşılıklı saygı olması gerektiğine inanıyoruz” mesajı verildi. İkinci bir videoda ise kadına karşı şiddetle mücadelede her türlü agresif hareket ve söylemin rapor edilmesi çağrısı yapıldı: “Uygulama üzerinde veya uygulama dışında bu tarz agresif hareketlere kesinlikle tahammül etmiyoruz. Hem Türkiye’de hem de dünyada bu tarz hareketlerin rapor edilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde mücadele edebiliriz” dedi.

    happn ayrıca dünyada faaliyet gösterdiği yerlerde 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında bir mesaj yayınlayarak bu konuda farkındalık çağrısı yapacağını da duyurdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.