DOLAR 32,3282
EURO 35,0722
ALTIN 2295,316
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Havacılık sektörü AMAC Aerospace’in açılışında bir araya geldi

    Havacılık sektörü AMAC Aerospace’in açılışında bir araya geldi
    03.07.2018
    A+
    A-

    AMAC Aerospace’in Milas – Bodrum Havalimanı’ndaki yeni hangarının açılışı Türkiye ve dünyadan havacılık sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

    AMAC Aerospace, Milas – Bodrum Havalimanı’ndaki yeni hangarının açılışını havacılık sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği bir etkinlikle gerçekleştirdi. AMAC Aerospace Group CEO’su Kadri Muhiddin’in ev sahipliği yaptığı etkinlikte AMAC Aerospace Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Milas Kaymakamı Eren Aslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gibi isimler konuşma gerçekleştirdi. Milas Garnizon Komutanı Albay Cenk Erataç, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş de katılımcılar arasındaydı.

    Muğla’yı Ortadoğu, Afrika ve Avrupa arasında bir uçak bakım merkezi yapma hedefiyle yatırımı yapılan hangarın açılışına THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman, TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Tosun, Sancak Catering Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayrak gibi havacılık sektörünün önde gelen isimleri de katıldı.

    Açılışta konuşma yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal şunları söyledi; “Türkiye havacılık sektörü açısından çok önemli bir noktada bulunuyor. 3 saatlik bir uçuşla yaklaşık 60 ülkeye gidebiliyoruz. Bu merkezi konumumuzu da iyi değerlendirerek önümüzdeki yıllarda havacılık sektöründe çok daha önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Üç ayağı olan havacılık sektöründe havaalanları meydan hizmetleri ve hava taşıyıcılarının yanında Teknik bakım hizmetleri de büyük önem taşıyor’’ dedi. AMAC Aerospace’in uçak bakım ve onarımlarının yanında modifikasyon hizmetlerini de ülkemize getirmesinin böylesine önemli bir teknolojinin Türkiye’ye gelmesini sağladığını belirten Birdal; ‘‘2012 yılında AMAC Aerospace Türkiye’deki ilk hangarının açılışını İstanbul’da gerçekleştirdiğinde yine bir araya gelmiştik. Bugün ikinci hangarın açılışını gerçekleştiriyoruz. Kadri Muhiddin ve AMAC Aerospace yönetim kurulu üyelerini ülkemize yaptıkları bu yatırımlardan dolayı tebrik ediyorum. Bodrum’da ya da farklı bir şehrimizde olabilir, 3. Ve 4. Hangar açılışlarında da umarım yine birlikte oluruz.”

    Türkiye’de sektörün uzmanlarının gelişmesini sağlıyoruz
    Açılış konuşmasını yapan AMAC Aerospace Group CEO’su Kadri Muhiddin ise “İsviçre, Fransa ve Türkiye’de birçok yatırımımız bulunuyor. Yatırımlarımızda önemli olan pazarın ihtiyacı. İhtiyaç olduğu sürece dünyanın her yerinde yatırım yapabiliriz. Bu konuda bir limitimiz yok. Bugün Milas – Bodrum havalimanındaki hangarımızı açtık. Bundan sonraki süreçte ihtiyaçlara göre bu yatırımları artırmak istiyoruz. Uçak bakım ve modifikasyon çalışmalarında Türk çalışanları İsviçre’de en iyi eğitimlerden geçirerek Türkiye’de bu sektörün uzmanlarının gelişmesine de katkı sağlıyoruz” dedi.

    Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici de konuşmasında şunları söyledi. “Bugün böylesine bir hangarın açılışını yapmaktan ve sivil havacılık sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. AMAC Aerospace Milas – Bodrum Havalimanı’na çok değerli ve kaliteli bir bakım tesisi kurdu. Eser ortada. AMAC Aerospace’in uzmanlığını Türkiye’ye getirmesi ülkemizin havacılığın farklı alanlarında da gelişmesini sağlayacaktır. Bizler de her zaman bu tarz yatırımların destekçisi olacağız. Bu yatırım hem ülkemize hem Muğla’ya önemli katkılar sağlayacak. Ülkemiz için hayırlı olsun.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.