DOLAR 32,494
EURO 34,7417
ALTIN 2497,033
BIST 9506,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hayalini sahnede görmek için son başvuru 31 Temmuz

    Hayalini sahnede görmek için son başvuru 31 Temmuz
    05.07.2017
    A+
    A-

    Tüm faaliyetlerinde toplum için ortak bir değer ve fayda yaratmak için çalışan Zorlu Holding, hayata geçirdiği farklı projelerle çocukların ve gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak, onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 31 Temmuz’da sona eriyor. Yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler kendi yazdıkları özgün hikâyeleriyle katılabiliyor.

    “Birinci olan hikâye Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek”

    Yarışma için başvurular www. birhayalbiroyun. com web sitesi üzerinden yapılabildiği gibi hikâyeler posta yoluyla da gönderilebiliyor. Yarışma kapsamında alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek. Ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazanan ilk 3 hikâye 19 Eylül 2017’de kamuoyu ile paylaşılacak. Okulların açılmasıyla birlikte birinci olan ve tiyatro oyununa dönüştürülecek hikâye için çalışmalara başlanacak. Profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu haline getirilen hikâye gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü’nde Zorlu PSM’de sahnelenecek.

    Dereceye giren üç eserin sahibine “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”

    Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; jüri değerlendirmesi sırasında ilk 10’da yer alan hikâyenin sahipleri de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar, “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması ve yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığını öğrenecekler.

    İlk 10 hikâye ayrıca geçen yıl olduğu gibi bir kitapta toplanarak, Dünya Tiyatro Günü’nde izleyicilere armağan edilecek.

    Yarışma jürisi yazar, tiyatro yazarı ve sanatçılardan oluşuyor

    Jüri ekibinde ülkemizde çocuk edebiyatı alanındaki en önemli isimlerden “Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi” isimli tiyatro grubunun da yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, tiyatro yazarı ve yönetmenliğinin yanı sıra öykü, roman, deneme yazarı olan Özen Yula, yönetmen, oyuncu ve yazar Şahika Tekand, dramaturg Selen Korad Birkiye, çocuk edebiyatının bir diğer önemli ismi ve bu alanda kırka yakın kitabı bulunan Süleyman Bulut, yazar ve senarist Can Yılmaz, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist Mert Fırat, yönetmen ve senarist İlksen Başarır, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği Uluslararası İstanbul Tiyatro Festival direktörlüğü görevini sürdüren Leman Yılmaz ve Zorlu PSM’nin Genel Müdürü Murat Abbas yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.