DOLAR 32,5605
EURO 34,9894
ALTIN 2421,79
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor

    Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor
    25.09.2017
    A+
    A-

    TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.”

    Ekonominin lokomotifi olarak kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörünün 2017 yılı içerisindeki konut satış rakamlarına baktığımızda büyümesini sürdürdüğünü görüyoruz. TÜİK tarafından açıklanan Türkiye genelindeki konut satışları 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 olmuş. Eylül ayı itibariyle konut satışlarının sene sonuna kadar artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Son olarak açıklanan 2017 Ocak- Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü % 16,3 artış gösterdi. Yapıların toplam yüzölçümlerine göre 24,4 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip. İstanbul’u, 13,5 milyon m2 ile Ankara, 7,2 milyon m2 ile İzmir illerinin izlediğini görüyoruz. İstanbul’da konut sektörünün canlılığını koruduğunu, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmediğini ve konut talebinin artarak devam ettiğini istatistiksel veriler de gözler önüne seriyor. İnşaat sektörümüze her zaman olduğu gibi güvenimiz tam, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.