DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hedef online pazarda yüzde 80 büyümek

    Hedef online pazarda yüzde 80 büyümek
    25.02.2020
    A+
    A-

    Salomon, Merrell, Burton, Rossignol, Jack Wolfskin, Roxy, Billabong, Quiksilver gibi alanlarında çok güçlü global markaları bünyesinde bulunduran SPX,  yurtiçi ve yurtdışı online kanallarda çalışmalarını hızlandırdı ve yüzde 80 büyümeyi hedefliyor.

    Türkiye’de 42, yurtdışında 4 olmak üzere toplam mağaza sayısını 46’ya çıkaran SPX, perakende m2 başına verimliliğini yüzde 21 artırdı. Yeni hedef ise online pazarda daha da büyümek…

    YURTDIŞI YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

    Online mecraların ve yeni kanalların büyüme hızına katkısının çok büyük olduğunu ve toplam perakende de büyümenin yüzde 13’ünün online satış kanalından geldiğini belirten,  Olgar Şirketler Grubu Genel Müdürü Barış Andırınlı, “SPX olarak offline kanaldaki büyümemizde yurtdışına çok önem ve ağırlık veriyoruz. İlk yurtdışı mağazamızı 2017’de Tiflis’te açtık. Gürcistan’daki mağaza sayımızı da 2020 Şubat itibariyle 4’e çıkarmış bulunuyoruz ve yakın zamanda bir  mağaza daha açacağız. Gürcistan dışındaki ülkelerde de mağaza arayışlarımız sürüyor. Bunun dışında Türkiye’de de SPX mağazası ile tanışmamış olan şehirlerde büyümeye özen gösteriyoruz.” dedi.

    ONLINE PAZARDA DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ

    Online kanalda da çalışmalarının hızla sürdüğünü, 2020 yılında online pazarda yüzde 80 büyüme öngördüklerini ve yurtdışında da hem SPX online sitesi hem de Pazar yerleri vasıtasıyla yüksek ciro beklentileri olduğunu açıklayan Andırınlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Yurtdışı offline & online kanallarında sektörde de benzer bir eğilim olduğunu görüyoruz ancak bunu hayata geçirmek için birçok firmanın deneyimi ile finansal ve marka gücü bulunmadığını değerlendiriyoruz. Biz bu alanda başarımız, tecrübemiz ve büyüme hızımızla öne çıkıyoruz.  İlk olarak Körfez ülkeleriyle başladığımız yurtdışı online işini, 2020 yılında Rusya, Avrupa ve diğer ülkelerle işbirlikleri yaparak büyütmeyi amaçlıyoruz. Çok çalışıyor ve üretmeye devam ediyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.