DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hediyelik meyve pazarı e-ticaretle büyüyor

    Hediyelik meyve pazarı e-ticaretle büyüyor
    22.09.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) araştırmasına göre, internet üzerinden alışveriş yapanların oranı 24,9’a yükseldi. TÜİK verileri toplamda 15 milyon kişinin internetten alışveriş yaptığını ortaya koyuyor. 2014’ten beri yükselişe geçen hediyelik meyve pazarı ise girişimcilerin bu sektöre olan taleplerinin artmasına neden oluyor. Sosyal medya ve e-ticaretin gelişmesiyle 15 milyon TL’lik pazara ulaşan hediyelik meyve pazarında Nefis Demet, yüzde 67’lik payla sektörde liderliğe oynuyor.

    TÜİK’in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre, 2016 yılında yüzde 20,9 olan, internet üzerinden mal ve hizmet siparişi veren ya da satın alanların oranı 2017 yılında yüzde 24,9’a yükseldi. Online alışveriş sektörü, son bir yılda 2,5 milyon yeni müşteri daha kazandı. Online mecraları aktif bir şekilde kullanan Nefis Demet ise, bugün hediyelik meyve pazarında yüzde 67’lik bir payla lider konumda. Nefis Demet Genel Müdürü Devrim Aydın, başarı anahtarının e-ticarete verdikleri önemden kaynaklandığını belirtti.

    E-ticaret İçin İnovasyon Şart

    İnternet evreninin sürekli değişen yapısı birçok markanın büyümesine yardımcı olduğu gibi, yok olmasına da sebep olabiliyor. Nefis Demet bu durumu, her ay düzenli olarak yeni ürün tasarımlarını müşterilerinin beğenisine sunarak, inovatif bir yaklaşımla kontrol altında tutuyor. Büyüyen e-ticaret rekabetinde ayrıcalıklı ürünler koymadan sektörde kalıcı olmanın çok zor olduğunu belirten Devrim Aydın, “Sosyal medyanın gelişmesi sektörün büyümesini sağladı. Şu an instagramda 25 bini aşkın takipçimiz var. Siparişlerimiz oradan da gelmeye devam ediyor” diye konuştu.

    E-ticarette Rekabet Kızıştı

    E-ticaret rekabetinin günden güne zorlaştığı pazarda, ayrıcalıklı ürünler ortaya koymadan sektörde kalıcı olmak kolay değil. Özellikli ürünler ve müşteriyle kurulan güven bağı şirketleri pazarda söz sahibi haline getirebiliyor. Müşteriyle bağ kurmanın en büyük yolu ise, arama motorlarını aktif kullanmaktan geçiyor. İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkmanın sebebi, daha önce internet sitesinden yapılmış başarılı alışverişler… İşte, 2017 yılının ilk yarısında 24 bin meyve demetini müşterileriyle buluşturan Nefis Demet’in arama motorlarında ilk sıralarda yer almasının sebebi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.