DOLAR 32,5656
EURO 34,9853
ALTIN 2423,707
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hem İtalyan hem Türk mutfağının olmazsa olmazı: Ekmek

    Hem İtalyan hem Türk mutfağının olmazsa olmazı: Ekmek
    01.03.2017
    A+
    A-

    Lezzet arayanların buluşma noktası Eataly, kendi fırınında her gün taze olarak hazırlanan ekmekleri, damak tadından ve sağlıklı beslenmeden ödün vermeyen misafirlerini leziz alternatifler ile buluşturuyor.

    Eataly’nin fırından yeni çıkmış, çıtır çıtır ekmeğinizi satın alabileceğiniz gibi, mis gibi ekmek kokuları içinde sıcacık “İtalyan Ekmek Sanatı” workshop’u ile gerçek İtalyan ekmek yapımının tüm inceliklerini öğrenebilirsiniz.

    Biz akdeniz insanları için sofranın ana maddesi ekmektir. İtalyanlara göre ekmeksiz bir masa, boş bir masa demektir. Türkçede de ekmek kelimesinin “yaşamı idame etmek için gereken kazanç” anlamında kullanılması, Türk halkının ekmeğe ne kadar büyük bir önem atfettiğinin en önemli göstergelerinden biri.

    Daha Lezzetli Ekmeklerin Sırrı
    Ekmeğin üretiminde kullanılan mayanın mayalanma süresi, ekmeğin kalitesini ve lezzetini belirliyor. Ekmeğin lezzetli olması için uzun süre mayalama yapmak büyük önem taşıyor. Eataly İstanbul’da, İtalya’nın geleneksel lezzet sırlarıyla hazırlanan birbirinden leziz ekmekleri her gün taze olarak üretiliyor. Doğal yollarla mayalanan ve 35 yıldır aynı ekşi maya ile üretilen Eataly fırınının taze ekmekleri damak tadından ve sağlıklı beslenmeden ödün vermeyenleri leziz alternatifler ile buluşturuyor.

    Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin enzim değeri yükselirken, bu mayayı da güçlü bir maya haline getiriyor. Bu sayede ekmek daha iyi kabarıyor, lezzetleniyor ve daha kolay sindirilebiliyor. Eataly’nin ekmek unları İtalya’da ünlü yüksek proteinli Mulino Marino unları ile üretiliyor. Üstelik bu unlar taş değirmeninde öğütüldüğü için besin değerlerini ve vitaminlerini de içinde barındırmaya devam ediyor.

    İtalya’nın her bölgesinin kendine özel lezzetlere sahip ekmeklerini, yöresel lezzetlerini koruyarak Eataly İstanbul’da misafirlerin beğenisine sunuluyor. Eataly’nin İtalya’da markalaşmış olan ekmeği Rustik, İtalyanca’da 8 anlamına gelen ve ekmeğe ismini veren 8 gün boyunca tazeliğini koruyabilen Otto, meşhur Fransız baget ekmeğinin İtalyan dokunuşlarıyla değişiminden oluşan Baguette, Ege’den gelen zeytinler ile üretilen zeytinli ekmeklerin yanı sıra; dana jambon, üzüm, incir, cevizli ekmekler her sabah Eataly fırınında taze olarak üretiliyor.

    Ayrıca Eataly’de mis gibi ekmek kokuları içinde sıcacık “İtalyan Ekmek Sanatı” workshop’u ile gerçek İtalyan ekmek yapımının tüm inceliklerini öğrenebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.