DOLAR 32,5199
EURO 34,7927
ALTIN 2421,884
BIST 9754,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Her ay 350 bin kişi dünya lezzetlerini sofralarına taşıyor

    Her ay 350 bin kişi dünya lezzetlerini sofralarına taşıyor
    23.10.2018
    A+
    A-

    Birçok kategoride binlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri kullanıcılarıyla buluşturan Yemek.com, Dünya Mutfakları kategorisiyle kullanıcılarını farklı ülkelerin mutfaklarında lezzet keşfine çıkarıyor. Ayda 350 bin kullanıcı tarafından ziyaret edilen kategoride en çok rağbet gören mutfak 1 milyon 915 bin ziyaret Amerikan mutfağı olurken onu Fransız, İtalyan, Meksika ve İspanyol mutfakları izledi. En çok okunan ilk üç tarif ise 718 bin okuma sayısıyla kahvaltılarımızda aranan lezzet haline gelen pancake, 145 bin okunmayla meşhur lezzet İsveç keki ve 122 bin okunmayla İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden fettucine alfredo.

     

    Son yıllarda dünya mutfaklarına ilginin artmasıyla birlikte artık Türk insanı bu yemekleri sadece restoranlarda yemiyor evinde de bu değişik lezzetleri deniyor. Birçok kategoride binlerce yemek tarifini ve eğlenceli içerikleri kullanıcılarıyla buluşturan Yemek.com, yemeğin sınırı yoktur diyor ve Dünya Mutfakları kategorisiyle farklı ülkelerin mutfaklarından yüzlerce tarif sunuyor. Ayda 350 bin kullanıcı tarafından ziyaret edilen kategoride en çok rağbet gören mutfak bu yılın başından itibaren 1 milyon 915 bin ziyaretçi sayısıyla Amerikan mutfağı olurken onu sırasıyla Fransız, İtalyan, Meksika ve İspanyol mutfakları izliyor. En çok okunan tariflere bakıldığında ise ana yemek ve tatlı tariflerinin hakimiyeti göze çarpıyor.

    Dünya yemekleri artık kendi mutfaklarımızda

    Türklerin kendi mutfakları haricinde dünya mutfaklarına da ilgi duymaya başladığını belirten Yemek.com Ürün Müdürü Ufuk Utaş, “Son yıllarda internet penetrasyonunun ülke çapındaki kayda değer artışı insanların bilgiye ulaşımını kolaylaştırdı. Bilgi de önyargıların yıkılmasına sebep oldu ve insanlar yeniye daha açık hale geldiler. Dolayısıyla farklı lezzetlerin peşinden koşmak bir ayrıcalık değil, yemeği ve yemeyi seven birçok insan için bir macera, keşif oldu. Gerekli malzemeleri temin ettiklerinde ve pişirme tekniklerini de öğrendiklerinde bu yemekleri kendi ellerinden, kendi sofralarına kolaylıkla koyabildiklerini fark ettiler. Biz de bu trendi göz önüne alarak bu sene kategorilerimiz arasına Dünya Mutfakları’nı ekledik. Bu kategoride toplamda 45 farklı mutfaktan 252 adet tarifi yer alıyor ve şu an bu kategoriyi günlük 12 bin, aylık ise 350 bin kullanıcımız ziyaret ediyor. Bu rakamlar da bize sofralarında farklı lezzetler denemek isteyenlerin tariflere olan ilgisini gösteriyor.” dedi.

    Tatlıda Amerikan sebze yemeklerinde Fransız mutfağı

    Dünya Mutfakları kategorisinde 1 milyon 915 bin ziyaret sayısıyla Amerikan mutfağı en çok tercih edilen mutfak oluyor. Özellikle tatlı tarifleriyle ön plana çıkan Amerikan mutfağında en çok okunan tarifler 718 bin okunmayla pancake, 437 bin okunmayla waffle ve 212 bin okunmayla cheesecake oluyor.

    En çok ilgi gören ikinci mutfak ise 1 milyon ziyaret sayısıyla Fransız mutfağı oluyor. Fransız mutfağında en çok okunan tariflere bakıldığında ise hafif ve leziz sebze yemekleri göze çarpıyor. 94 bin okunmayla patates graten kullanıcıların favorisi oluyor. En çok okunan diğer tarif ise 90 bin okunmayla birçok sebzenin birleşimiyle rengarenk ve iştah açıcı görüntüye sahip olan ratatouille oluyor.

    Makarna ve pizzasıyla İtalyan mutfağı olmazsa olmaz

    Yemekleri ve damak tadı açısından ülkemizin mutfağıyla benzer birçok yönü olan İtalyan mutfağı özellikle makarna, pizza ve soslarıyla meşhur. 637 bin ziyaret edilme rakamıyla Yemek.com kullanıcılarının en çok tercih ettiği üçüncü mutfak olan İtalyan mutfağında en çok okunan tarif ise 122 bin okunmayla bir İtalyan klasiği olan fettucine alfredo.

    En çok makarna ve pizza tariflerinin okunduğu İtalyan yemekleri arasında pesto sos 75 bin okunmayla en çok okunan ikinci tarif olurken onu 33 bin okunmayla napoliten soslu makarna ve 30 bin okunmayla pizza margarita takip etti.

    Et yemeklerinde Meksika ve İspanya favori

    Acı sosları, baharatları değişik ekmekleri ve lezzetli et yemekleriyle Türk insanının damak tadına her yönüyle hitap eden Meksika ve İspanya mutfakları Yemek.com kullanıcılarının da favorileri arasında yerini alıyor.

    Meksika ve İspanya mutfaklarında Yemek.com kullanıcılarının en çok tercih ettiği tarifler ise 92 bin okunmayla etli fajita, 90 bin okumayla tavuklu fajita, 40 bin okunmayla et ve tortilla ekmeğinin birleşimi taco ve 37 bin okunmayla deniz ürünlerinin yanı sıra yöreye göre tavuk, av hayvanları, sucuk, sosis gibi ürünlerin de yer aldığı bir zengin çeşnili bir pilav olan Paella.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.