DOLAR 32,4653
EURO 34,6927
ALTIN 2436,426
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilmi Türkmen: Üsküdar’ın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz

    Hilmi Türkmen: Üsküdar’ın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz
    20.10.2018
    A+
    A-

    Üsküdar Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri projelerle Üsküdar’ın yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu sene 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu’nun da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Türkmen, “Eğer doğru şehircilik adımlarıyla nitelikli bir hayat indeksine sahip olmak istiyorsak Üsküdar’ın tarihi, kültürel değerlerini, fiziki ve demografik yapısını bilmemiz gerekiyor. Yani Üsküdar’ın fotoğrafını daha da netleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de filmi epey geriye sarmak durumundayız. Hikâyenin en başını bilirsek finalini daha iyi yazarız. Üsküdar Sempozyumlarının temelinde de bu vizyon var.” dedi.

    Hayata geçirdiği etkinliklerle kâtipler şehri Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine ışık tutmaya devam ediyor. Her sene geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu da ilçenin henüz keşfedilmemiş değerlerini gün yüzüne çıkarıyor. Bu sene 10’uncusu düzenlenen, 21 Ekim’de sona erecek sempozyum boyunca Üsküdar’ın tarihinden başlayıp edebiyatına uzanan, kültür ve sanat dolu bir yolculuk, katılımcıları bekliyor.

    Dün açılışı gerçekleşensempozyum, İskender Pala’nın Osmanlı dönemi hikayelerini anlattığı konuşmasıyla başladı. Ardından Bekir Ünlüataer’in İstanbul ve Üsküdar şarkılarından oluşan konseriyle katılımcılara Üsküdar’ın tarihine uzanan bir nostalji yaşatıldı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de katılımlarıyla sempozyumun coşkusuna ortak oldular. Sempozyum süresinde 135 bilim adamı Üsküdar’ın geçmişten bugüne gelen kültürel zenginliğine ışık tutacak.

    Türkmen:

    “Sempozyumlar ile Üsküdar’ın mirasını bugüne taşıyacağız”

    Sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada Üsküdar’ın hâlâ keşfedilmemiş ayrıntılarla dolu çok zengin bir ilçe olduğunu ifade edenHilmi Türkmen, “İstanbul’un, Türkiye’nin gözbebeği olan Üsküdar; Cumhuriyet’ten, Osmanlı’dan, Bizans’tan ve hatta antik çağlardan da önemli izler taşıyan bir ilçe. İçinde saklı nice hazineler gün yüzüne çıkmayı bekliyor.Üsküdar’da tarih hiç kesilmemiş, binlerce yıldır kopmayan bir hayat yaşanıyor burada.Her ilçeye nasip olmayacak bir miras bu.Bu sempozyumlar ve bilimsel çalışmalar da bu mirası bugüne taşımak için çok önemli.” dedi

    Türkmen:

    “Akademik üretimler başımızın tacı”

    Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri sempozyumlar aracılığıyla Üsküdar’ın tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmayı misyon edindiklerini belirten Türkmen, “Üsküdar’a dair kapsamlı, derinlikli her bilgi ve yaklaşım başımızın tacıdır. Bu sempozyumdaki akademik üretimlere bu gözle bakıyoruz.3 gün sürecek bu bilgi ve paylaşım şöleninde de bunu yaşatacağız.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.