DOLAR 32,3323
EURO 35,1192
ALTIN 2301,228
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hyperion Atlantic Challenge kırdığı dünya rekorlarına bir yenisini daha ekledi

    Hyperion Atlantic Challenge kırdığı dünya rekorlarına bir yenisini daha ekledi
    26.04.2019
    A+
    A-

    Hyperion Sigorta Grubu (Hyperion), RKH Specialty’den Alex Simpson ile ekip arkadaşı Jamie Gordon, tam 37 gün 17 saat 42 dakika boyunca Atlantik’te kürek çekerek yeni bir rekora imza attı. Atlantik’i en kısa sürede geçen ikili rekorunu kırmanın yanı sıra 27 yaşındaki Simpson, üç okyanus üzerinde kürek çeken en genç kişi unvanına sahip oldu.

    29 Ocak Salı günü Gran Canaria’dan yola çıkan ikili, hedeflerine varmak için o tarihten bu yana neredeyse 4.800 km yol aldılar ve rekor kırma amacıyla çıktıkları bu yolda çok meşakkatli bir kürek planına uyum sağlamak zorunda kaldılar. Uykusuz ve fiziksel bitkinlikle baş eden kürekçiler, aynı zamanda 12 metrelik dev dalgalar, güçlü rüzgârlar ve ticari gemilerle karşılaşma tehlikeleriyle karşı karşıya kaldılar.

    Hyperion Atlantic Challenge; dünya rekorları kırmasının yanı sıra şimdiye kadarki en büyük yardım girişimi olan ve Black Dog Institute, Cancer Research UK, InteRed ve Plastic Oceans dahil olmak üzere küresel ve yerel yardım dernekleri için bir yıl içerisinde 1 milyon doların üzerinde para toplamayı amaçlayan Hyperion’un Million for a Million girişimi için inanılmazı başararak 170,742 £ topladı. Hyperion, mental ve fiziksel sağlığı geliştirerek; eğitim, çevresel sürdürülebilirlik ve etik girişimciliği destekleyerek toplumun her kesiminden insanlara yardım etmeyi amaçlayan küresel ve yerel yardım derneklerini seçti.

    Barbados’a ulaşmasının ardından Alex Simpson şunları söyledi: “Jamie ile birlikte bu zorlu rekoru kıracağımıza dair azmimiz ve öz inancımız konusunda hiçbir zaman tereddüt yaşamadık.”

    Hyperion Yönetim Kurulu Dominic Collins ise şunları söyledi: “Alex ve Jamie’nin bu yolculuğu güvenle bitirdiklerini ve zorlu hava koşullarına rağmen bu rekoru kırmayı başardıklarını gördüğüm için çok mutluyum. Bu zorlu yolculuk boyunca Alex ve Jamie’nin gösterdiği fiziksel ve mental güç gerçek manada ilham verici oldu. Böylesine olağanüstü bir başarı elde eden Alex ve Jamie ile ne kadar gurur duysak az.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.