DOLAR 32,4638
EURO 34,7352
ALTIN 2442,003
BIST 9906,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İBB iştiraki İGDAŞ, “Enerji Sektöründe Kadın Olmak Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı

    İBB iştiraki İGDAŞ, “Enerji Sektöründe Kadın Olmak Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı

    Yüzde 12,5 kadın çalışan oranıyla hem sektör ortalamasını yükselten hem de diğer şirketlere örnek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, kurumsal olarak konuya verdiği önemi, gerçekleşmesi için öncülük ettiği sempozyumla tekrar gösterdi.
    Enerji Sektörü Kadınları Paylaşım ve Dayanışma Platformu tarafından ilki organize edilen sempozyum İGDAŞ Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma, enerji sektöründe 25 farklı şirketten kadın çalışan katıldı.

    İlham veren hikayeler çoğalsın
    Türkiye ve dünyada enerji sektöründe kadınların yaşadığı ortak sorunların ele alındığı sempozyumda, Deloitte’un Mart ayında yayınladığı, ‘Türkiye’de kadınları enerji sektörüne çekmek ve kariyer yolunda desteklemek’ temalı rapordan veriler ele alındı. Kadınlar bu rapora göre; yönetim ekiplerinde daha çok kadın olmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun uygulamaların yaygınlaşmasını istiyor. Kadınların beklentileri arasında daha esnek çalışma koşullarının ve rahat çalışma mekanlarının oluşturulması da öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Yeni kadın liderler için mentorluk programlarının (deneyimli ve konusunda uzman) uygulanması yönünde genel bir beklenti olduğunu da ortaya koyan raporun sonuçları arasından sempozyumda en çok üzerinde durulan madde, sektördeki kadınların, kendilerine de ilham veren, başarı hikayelerinin yayılması ve artırılmasına yönelik talep oldu.

    Sempozyumda ayrıca enerji sektörünün 2040 yılında varacağı nokta ve gelecekteki bu tabloda daha çok kadın çalışan ve yöneticinin olması için yapılması gerekenler ele alındı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.