DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İbrahim Babacan: Konut satışları önümüzdeki dönem daha da artacak

    İbrahim Babacan: Konut satışları önümüzdeki dönem daha da artacak
    25.09.2017
    A+
    A-

    TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.” Sektör temsilcilerinden Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
    Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 olduğunu görüyoruz. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,4 oranında artarak bin 684 oldu. Gurbetçilerin yaz aylarında yurda dönmesi, yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesiyle yabancı yatırımcılara konut satışları artarak devam etti. Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasıyla birlikte insanların yazlık bölgeleri tercih ederek şehirden uzaklaşması, Ramazanın ayı ve Kurban Bayramı’nın etkisiyle birlikte her yıl olduğu gibi inşaat sektörü için yaz mevsimi durgunluğu yaşansa da konut satışlarının artış göstermeye devam ettiğini görüyoruz. Ayrıca TÜİK tarafından açıklanan 2017 Ocak- Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümünün % 16,3 artış gösterdiğini de görmüş olduk. Bu veriler de bizlere konut talebinin devam ettiğini, yüzölçümünün artması da daha büyük dairelere talep olduğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat sektörü canlılığını koruması için desteklenmeye devam ediliyor. Konutta üçüncü seferberlik olarak başlatılan taksitlerin 2019 yılına erteleneceği kampanya ile birlikte de satışların önümüzdeki dönemde artış göstereceğini öngörüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.