DOLAR 32,6004
EURO 34,8029
ALTIN 2496,905
BIST 9470,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Modanisa London Modest Fashion Week ile Londra’da muhafazakâr moda rüzgârları esti

    Modanisa London Modest Fashion Week ile Londra’da muhafazakâr moda rüzgârları esti
    20.04.2017
    A+
    A-

    Modanisa London Modest Fashion Week kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 26 tasarımcı, en yeni koleksiyonlarını geçtiğimiz pazar günü sona eren Modanisa Londra Muhafazakâr Moda Haftası’nda sergilediler. Dünyanın ilk ve en popüler muhafazakâr moda ve alışveriş sitesi olan Modanisa, Mayıs 2016’da İstanbul’da büyük başarıyla gerçekleştirdiği, dünyadaki ilk Muhafazakâr Moda Haftası’ndan sonra konseptinin ışıltı ve cazibesini Britanya’nın başkentine taşıdı.

    Türk tasarımcılar dünya sahnesinde başarıyla yer aldı.
    Londra Ritz otelde verilen resepsiyonun ardından Batı Londra’da şehrin simgesi olan mekânlardan Olympia’da gerçekleşen ve biletleri haftalar öncesinden tükenen defilelerde Türkiye’den Mayovera, Selma Sarı, Minel Aşk, Som Fashion ve Refka, İngiltere’den Pillar, Malezya’dan Nourish Kareem ve Aidijuma, Amerika’dan Fllumae ve Norveç’ten Helena Latifi gibi saygın markalar “Modanın Zarafetini
    Sahiplen” sloganıyla yeni koleksiyonlarını podyuma taşıdılar.

    Dünya’nın ilk tesettürlü mankeni Halima Aden podyumda.
    ABD’de Mayovera burkini ile katıldığı Minnesota güzellik yarışmasıyla adını duyurduktan sonra dünyanın en ünlü modellerinin ajansı IMG ile kontrat imzalayarak gündeme oturan, dünyanın ilk tesettürlü modeli Halima Aden Mayovera tasarımı burkini, Som Fashion ve Minel Aşk tasarımı abiye elbiseler ile podyuma çıkarak Modanisa Londra Muhafazakâr Moda Haftası’nın açılışını yaptı. Yakın zamanda Milano Fashion Week, Kanye West ve Max Mara için defilelerde boy gösteren Somali asıllı Amerikalı model, podyumdan indikten sonra hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı.
    Türkiye’den Zehra Özkaymaz, Sena Sever, Esra Seziş Kiğılı, Dünyadan Mariah Idrissi, Nabiilabee, Leena Asad ile gibi önde gelen muhafazakâr moda blog yazarları da Muhafazakâr Moda Haftası’nın konukları arasında yer aldı.
    Dünyadaki muhafazakâr moda sektöründen önemli isimlerin yer aldığı paneller, kıyafet ve aksesuar satışı yapan stantlar, tasarımcılar, müşteriler ve medya için network aktiviteleri defilelerin tamamlayıcısı oldu.
    Program, Modanisa tarafından Think Fashion’dan muhafazakâr moda danışmanları Özlem Şahin, Franka Soeria ve yerel partner Muslim Lifestyle Show ile ortaklaşa hazırlandı.
    Think Fashion’dan Franka Soeria, “Modanisa Londra Muhafazakâr Moda Haftası’nda muhafazakâr modanın ne kadar çeşitli olduğunu gördük. Bu yetenekleri sergileyebildiğimiz için çok memnunuz ve gelecekteki Muhafazakâr Moda Haftaları’nda da yeni yetenekleri ve tasarımları ortaya çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.
    Modanisa CEO’su Kerim Türe: “Modanisa’nın varoluş sebebi, muhafazakâr giyimi tercih eden tüm hanımların, inançları doğrultusunda taviz vermeden şık olmaları için daha fazla seçenek sunarken ülkemizin moda tasarımı ve üretimindeki gücünü tüm dünyaya tanıtabilmek. Şimdi dünyadaki en önemli moda başkentlerinden Londra’da Türk muhafazakâr moda tasarımcılarımızı dünya vitrinine taşıdık. Önümüzdeki on yılda muhafazakâr modanın ana akım moda tarzlarından olacağına, ülkemizden dünyaca bilinen muhafazakâr moda tasarımcılarının çıkacağına gönülden inanıyoruz.” dedi.
    Muhafazakâr moda yeni ama büyüyen bir sektör. 2015-2016 Küresel İslami Ekonomi raporuna göre 230 milyar dolar değerindeki bu sektörün 2016 yılı itibariyle 327 milyar dolara çıkması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.