DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Bahar gelmeden, sektörümüze bahar havası geldi

    İhsan Çulhalık: Bahar gelmeden, sektörümüze bahar havası geldi
    16.03.2020
    A+
    A-

    TÜİK Şubat 2020 satış istatistiklerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,4 oranında artarak 118 753 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 22 662 konut satışı ve yüzde 19,1 ile en yüksek paya sahip oldu.
    Türkiye genelinde 2020 Şubat ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 391,9 oranında artış göstererek 43 733 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 36,8 olarak gerçekleşti.
    Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artarak 4 005 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Şubat 2020’de ilk sırayı 1 987 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 805 konut satışı ile Antalya, 265 konut satışı ile Ankara, 131 konut satışı ile Yalova ve 115 konut satışı ile Bursa izledi. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık şöyle konuştu:

    “Sektörümüzde faiz oranlarının yüzde 0.79’a gerilemesinin etkileri sürüyor. TÜİK’in açıkladığı şubat rakamları, sektörümüzde henüz bahar gelmeden bahar havası yaşattı. Rakamlara göre; konut satışlarındaki yüzde 51.4’lük artış, yılbaşındaki artış trendinin yerini sağlamlaştırdı. Yabancıya satışlardaki artış da yüzde 20’yi aştı. Rakamlarda öne çıkan çok daha önemli bir oran var. O da kredili satışlarda yaşanan yüzde 400’e varan artış. Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle birlikte faiz oranları da paralel olarak ilerliyor. Bu durum kredili satışlara da artış olarak yansıyor. Kredi kullanılarak yapılan alımlarda, yapımı tamamlanan ya da tamamlanmak üzere olan projeler öne çıkıyor. Bu durum stoklarının hızla eritilerek yeni projelerin hayata geçirilmesi için zemin hazırlıyor.

    Faiz indirimiyle başlayan hareketliliği, Pendik’te 9 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirdiğimiz 252 konut ve 15 ticari birimden oluşan ‘Ondörtüç Pendik’ projemizde de hissettik. Projemizdeki satışlar sektördeki satış oranlarının üstünde bir oranla ilerliyor. Dairelerimizi 0.79 faz oranı ve 180 ay vade avantajıyla yatırımcılarımızla buluştururken, farklı ödeme seçenekleriyle de yatırımcılar için cazibe yaratıyoruz. Düzenlediğimiz farklı kampanyalarla da yatırımcılarımıza cazip fırsatlar sunuyoruz. Doğru lokasyonda, doğru kurgulanmış ve doğru ödeme seçenekleri sunan projelerin satışlarda öne çıktığı bir dönemdeyiz. Satışların en düşük olduğu dönemde bile projemizdeki satışlar hep dinamik ilerledi. Yaklaşan bahar aylarında hazırlayacağımız kampanyalarımızla,  yatırımcılarımızı İnsay Yapı ailesine kazandıracağız”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.