DOLAR 32,5719
EURO 34,8963
ALTIN 2427,065
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık : “Hayatın normale dönmesiyle bekleyen yatırımlar hızla gerçekleşecek”

    İhsan Çulhalık : “Hayatın normale dönmesiyle bekleyen yatırımlar hızla gerçekleşecek”
    15.05.2020
    A+
    A-

    “Gayrimenkul ve inşaat sektörü koronavirüsten en son etkilenen sektörlerden biri oldu. Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz ay satışlar artıda olsa da hız kaybetmeye başlamıştı. Nisan ayında bir gerileme yaşanabileceğinin sinyalini almıştık. Dünya ekonomilerinde üretimin ve yatırımların durma noktasına geldiği düşünüldüğünde, TÜİK’in açıkladığı nisan rakamlarına göre konut satışlarının yüzde yüzde 55,5 oranında azalmasını da küresel ekonomilerdeki yavaşlamaya bağlayabiliriz. Sektörümüz sadece yerli değil yabancı yatırımcılar açısından hala en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak görülüyor. Virüs, her türlü yatırımcı profilinin hayatında öncelik sıralamasını değiştirdi. Hayatın normale dönmesiyle birlikte bekleyen yatırımlar da hızla gerçekleşmeye başlayacak.

    Koronavirüsün yarattığı belirsizlik ortamı, Türkiye’de normalleşmeye yönelik adımların atılmasıyla yavaş yavaş kırılma göstermeye başladı. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe satışların yeniden hız kazanması için hayatın normal akışına dönmesi gerekiyor. Mayıs ayı içinde aşamalı olarak atılacak adımlarla haziranda bir normalleşme bekliyoruz. İnsay Yapı olarak bu dönemde dijital pazarlama faaliyetlerimiz aracılığıyla yatırımcılarımızla bağlantı kurduk. Çok da güzel dönüşler aldık. Satışlarımızdaki hareketliliği kısmen de olsa korumayı başardık. Bu dönemde özellikle sağlık çalışanları tarafından kiralama yönünde ciddi talepler aldık. Bu dönem yatırım planlarının sektörün çoğunluğu tarafından beklemeye alındığı bir dönem. Yaz aylarıyla birlikte bekleyen tüm yatırım planlarının gerçekleşmesiyle hem satış hem de yeni inşaat projeleri açısından bereketli bir döneme başlangıç yapacağımıza inanıyoruz.”

    İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.