DOLAR 32,5249
EURO 34,7456
ALTIN 2491,93
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Yakın zamanda yukarı doğru rakamları görmeye başlayacağız

    İhsan Çulhalık: Yakın zamanda yukarı doğru rakamları görmeye başlayacağız
    17.04.2019
    A+
    A-
    TÜİK’in açıkladığı mart ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalarak 105 bin 46 oldu. İpotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,6 oranında azalış göstererek 22 bin 762 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,3 artarak 3 bin 129 olarak gerçekleşti.
    Konuyla ilgili İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık şunları söyledi.
    TÜİK rakamlarına göre konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalırken, ipotekli konut satışları ise yüzde 30,6 oranında azalış gösterdi. Bu rakamlar düşüş gibi görülse de önceki aylarla kıyaslandığında azalış oranının düştüğünü yani hareketlenmenin başladığını görüyoruz. Şöyle ki; şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 oranında, ipotekli konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,2 oranında azalış göstermişti. Bu farkı sektördeki hareketliliğin göstergesi şeklinde değerlendirebiliriz. Yakın zamanda konut satışında pozitif yani yukarı doğru rakamları görmeye başlayacağız.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.