DOLAR 32,5249
EURO 34,7456
ALTIN 2491,93
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İklimlendirme sektöründe kadınlar fırsat eşitliği ilkesi ile güçlerini artırıyor

    İklimlendirme sektöründe kadınlar fırsat eşitliği ilkesi ile güçlerini artırıyor
    11.03.2017
    A+
    A-

    Kadın sporcuları desteklemekten Sakura Kadın Girişimci Programı’na kadar birçok çalışması ile tüm alanlarda fırsat eşitliğini gözeten Daikin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadın çalışanları ve bayileri ile birlikte kutladı. Girişimcilikten teknolojiye kadar birçok konunun konuşulduğu bu anlamlı ve özel günde Daikin’in sosyal medya hesapları da kadın çalışanlarına ayrıldı.


    Faaliyet gösterdiği 145 ülkede fırsat eşitliği ilkesini benimseyen Daikin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hem şirkette, hem de sosyal medyada kadın çalışanları ve bayileri ile birlikte kutladı. Levent’teki Daikin Solution Plaza fuha İstanbul’da bir araya gelen Daikin Kadınları, iş hayatından sosyal konumlarına, sektördeki değişimden geleceğin dünyasına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulundu.
    Daikin’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Daikin Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Yeşilyurt ve girişimci akademisyen Prof. Dr. Aytül Erçil’in katılımıyla gerçekleşti. Günün anlam ve önemine vurgu yapılan etkinlikte, kadın iş arkadaşlarını dinleyen ve iki kız babası olarak onlara yol gösteren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, kadınlardan ‘cam tavanları’ kırarak daha fazla inisiyatif almalarını istedi. Daikin’in fırsat eşitliği ilkesini benimseyen bir şirket olarak, erkek egemen bir sektör olarak bilinen sektöründe değişime öncülük ettiğine dikkat çeken Önder, “Potansiyelinizi göstermekten çekinmeyin. Girişimci veya liderlik yanınız varsa her yerde inisiyatif alıp, öne çıkabilirsiniz. İşinizin uzmanı olun ve yeteneklerinizi değerlendirin” dedi.
    ‘HEDEFİNİZ DAIKIN’İ EN ÇOK KADININ ÇALIŞTIĞI ŞİRKET YAPMAK’
    Daikin’in girişimci liderliğine önem veren bir şirket olduğunu vurgulayan Önder, sözlerine şöyle devam etti: “Girişimcilik sadece iş kurmak anlamına gelmiyor. Girişimcilik fırsatları herkesten önce görmek ve değerlendirmektir. Sizler de çalıştığınız alanlarda kendinizi gösterip girişimci lider olabilirsiniz. İş hayatında kadın-erkek ayrımını kabul etmiyorum. İş hayatında artık kas gücü ön planda değil, yaratıcı fikirler daha önemli. Bu yüzden de Daikin Türkiye’de şu anda 300’e ulaşan kadın çalışan sayısının daha da çok artmasını istiyorum. Hatta Daikin Türkiye’nin en çok kadının çalıştığı şirket olmasını hedefliyorum. Ama bu hedefi gerçekleştirecek olanlar sizlersiniz. Bu hedefe bizi sizler ulaştırabilirsiniz. Hep birlikte çalışalım ve Daikin Türkiye’yi en çok kadının çalıştığı şirket yapalım.”
    ‘BİRBİRİMİZE DESTEK VERİP, MENTOR’LUK YAPALIM’
    Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Yeşilyurt da, kadınların sektöre katılmaları için başlattıkları Daikin Sakura Programı’nın başarılı sonuçlarından söz ederken, iklimlendirme sektöründe bir değişime öncülük ettiklerine dikkat çekti. İş hayatında yönetim kurulu üyeliğine ulaşmış bir kadın olarak kendi deneyimlerini de paylaşan Yeşilyurt, iş hayatında kadın-erkek gibi bir ayrımcılık yapılamayacağının altını çizdi. Kadınların korumacı ve kontrolcü özellikleri ile iş hayatına artı değer katabildiklerini vurgulayan Yeşilyurt, “Daikin fırsat eşitliğine önem veren bir şirket. Böyle özgün ve samimi ortamda, karşımızdakilere değer vererek çalışmak bizleri başarıya taşıyacaktır. Kariyerimde ben de yukarı çıktıkça yalnızlaştığımı hissettim, pek çok toplantıya, etkinliğe tek kadın olarak katılmak durumunda kaldım. Bu yüzden öncelikle biz kadınlar birbirimizi desteklemeliyiz, birbirimize mentorlük yapmalıyız” diye konuştu.
    ‘YÜZDE 100 EMİN OLMAYI BEKLEMEYİN, İŞİNİZİ SAHİPLENİN’
    Bir akademisyen olduğu kadar bir teknoloji girişimcisi olarak pek çok ödülün sahibi olan Prof. Dr. Aytül Erçil ise iş hayatında kadınları bekleyen zorlukların nasıl aşılabileceği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Kadınlara yönelik pek çok desteğin kağıt üzerinde kaldığını, bunlara ulaşmanın çok zor olduğuna dikkat çekmekle birlikte Prof. Dr. Erçil, kadınların iş hayatında daha aktif olabilmeleri için öncelikle kendilerine güvenmelerini önerdi. Erçil, bu tespitini şöyle aktardı: “Biz kadınlar genellikle yüzde 100 emin olmadan bir işe başlamıyoruz. Kadınların iş hayatında geri planda kalmasında en önemli faktörlerden birinin de bu olduğunu gözlemliyorum. Erkekler çok daha kolay ‘yapabilirim’ diyor ve sorumluluk üstleniyor. Bizim de bu yönümüzü geliştirmemiz lazım. Kadınların ‘yapabilirim’ diyerek işlerini sahiplenmeleri, takım çalışması yaparak, ‘network’lerini daha fazla geliştirmeleri gerekiyor.”
    Sosyal medya hesaplarını da bu özel güne ayıran Daikin, gün boyunca Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Google+ gibi mecralardan #DaikinKadınları ve #8MartDünyaKadınlarGünü hashtag’leri ile iletiler paylaştı. Daikin’in erkek çalışanları tarafından kadın iş arkadaşları için özel olarak hazırlanan video da sosyal medyada büyük ilgi gördü.
    Daikin bu anlamlı gün kapsamında ayrıca, tüm kadın çalışanları adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na da bağışta bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.