DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlhan Erdal: Seçim sonrası inşaat sektörü tam gaz

    İlhan Erdal: Seçim sonrası inşaat sektörü tam gaz
    04.07.2018
    A+
    A-

    Tona Yapı ve Safa İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal gerçekleşen seçim sonrası inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Erdal “Yatırım yapmak için en doğru zaman” mesajı verdi.

    Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün seçim sonrası hareketleneceğini anlatan İlhan Erdal şunları söyledi: “ Görüyoruz ki şu an konut sektörü bir süreç içerisinde. 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. Ülke ve millet olarak, daha önceki seçimlerden farklı, yeni bir Hükümet sisteminin oylandığı çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Biz yatırımcılara bu noktada büyük işler düşüyor. Bizlerin çaba ve gayretleri ile 2018 yılında konut satışlarında bir artış yaşanacağını düşünüyorum. TÜİK Mayıs ayı verilerine baktığımızda da bu sürecin işlemeye başladığını görüyoruz. Ülke genelinde mayısta satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 16,07 artış gösterdi. Konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,7 artarak 119 bin 655 olarak gerçekleşti. Ankara’da gerçekleşen satış oranı 11 bin 919 oldu.”

    Konut almak için en uygun dönem

    “Bu süreçte üretim ve yatırım çarkları biz iş adamları tarafından durmamalı.” İfadelerini kullanan İlhan Erdal sözlerine şunları ekledi: “ İnşaat sektörü demir çelik fiyatlarının yükselmesi ile bizleri olumsuz etkiledi. Sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bunu ilgililere aktardık. Bir nebze geriye geldi ama tam istenilen noktada değil. Bu durumu konut piyasasına, yatırımcılar olarak yansıtmadık. Konut alacaklar için içinde bulunduğumuz dönem faiz oranları da iyileştirilmişken en uygun dönem.”

    “Bizim bahçenin çocukları”

    Duru Beytepe projesine gösterilen ilginin projenin bünyesinde barındırmış olduğu sosyal alanlarla alakalı olduğunu anlatan İlhan Erdal “Açık ve kapalı spor alanları seçenekleri ile konut sahiplerinin karşısına çıkan Duru Beytepe, basketboldan futbola, tenisten bisiklet parkuruna kadar birçok olanağı konut sahipleri ile buluşturuyor.Projemiz; yüzme havuzu, masa tenisi salonu, fitness center, spa merkezi ve açık hava spor alanları kalabalıktan uzakta kendisine zaman ayırmak isteyenleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor” dedi.Erdal özellikle aile kavramı üzerinde durduklarının altını çizerek “Çocuk Oyun Alanları, Ağaç Ev, Güneş Meydanı, Satranç Meydanı, Çocuk Plajı, Evcil Hayvan Bahçesi ve Kuş Evleri, Meyve Bahçeleri, Su Parkuru, Adrenalin ve Denge Parkuru ile çocuklarımıza doğal oyun alanları sunuyoruz. Siesta Köşesiyle ise; hem çocuklara hem de ailelere doğanın içinde dinlenebilecekleri alanlar oluşturuyoruz” ifadelerini kullanarak Duru Beytepe projesini anlattı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.