DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlk çeyrekte yüzde 27 büyüyen Baymak Avrupa’da Türkiye’nin gururu oldu

    İlk çeyrekte yüzde 27 büyüyen Baymak Avrupa’da Türkiye’nin gururu oldu

    2016 yılını BDR Therma Grubu’nun en fazla büyüyen şirketi olarak kapattıklarını hatırlatan Baymak Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ender Çolak, “2017 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 27’lik büyüme oranımızla grubun bünyesinde bulunan İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’ni geride bıraktık” dedi.
    Her ihtiyaca uygun ürünleriyle ısıtma-soğutma sektörünün önde gelen firmalarından Baymak, 2017’nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 büyüme kaydetti. Baymak’ın büyümesindeki en önemli itici gücün bayi yapılanması olduğunu vurgulayan Baymak Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ender Çolak, “Yeni bayi ağımızla tüm Türkiye’de daha güçlü bir yapıya sahip olduk. Güçlü yapımız sayesinde yılın ilk çeyreğinde yoğuşmalı kombi satışlarımız bir önceki yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 30 arttı. Aynı dönemde klima satışlarımız adet bazında yüzde 40, şofben ve termosifon satışlarımız ise yüzde 18 büyüdü. Ayrıca ısı pompalarındaki inovatif ürünlerimiz ve sunduğumuz hizmet sayesinde pazarda adetsel bazda da yüzde 15 büyüme yakaladık” diye konuştu.

    “Kombide ilk akla gelen markayız”
    Türkiye genelinde altı noktada faaliyete geçen Baymak bölge depoları sayesinde ürün sevkiyat ve teslimat kalite standartlarını arttırdıklarını ifade eden Çolak, şöyle devam etti: “Güçlendirdiğimiz lojistik ağı ile bayilere daha yakın konumda ürün bulundurmamız sayesinde tüketicilerin acil taleplerine hızla cevap verebiliyoruz. Baymak olarak, 81 ilde bine yakın bayiye sahibiz, hayata geçirdiğimiz lojistik merkez projesiyle bayi kanalındaki sevkiyat düzenini yeni bir yapıya kavuşturmuş olduk.”

    “İkinci çeyrekte büyüme Elegant Plus ile olacak”
    Klimada geçen sene piyasaya sundukları Elegant Plus klima serisinin soğutmada A++, ısıtmada A+ enerji verimlilik değerleri, ECO Mod özelliği, hassas sıcaklık kontrolü ve Silence Mod özellikleri ile tüketiciler tarafından tam not aldığını belirten Çolak, “ÖTV oranının sıfırlanması ile klima satışlarımız adet bazında ilk üç ayda yüzde 40 arttı, yılın ikinci yarısında da bu rakamın artacağını ön görmekteyiz” diye konuştu.

    Avrupa teknolojisini Türk tüketicilerinin konforu ve ihtiyaçlarına uygun olarak sunan Baymak, ısı pompası ürün serisi ile ilk çeyrekte adetsel bazda yüzde 15 büyüme gösterdi. Baymak, 2017 yılının ikinci çeyreğinde ise ısı pompasına olan yatırımları ile yeni iki modeli tüketicilerine sunacak. Bunun yanı sıra 2017 yılının ilk çeyreğinde duvar tipi kazanı Lectus Plus 160’ı piyasaya sunan Baymak, bu ürünü pahalı enerjiye karşı ve temiz doğa için tasarladı.

    “Hedefimiz büyük”
    2017 yılının kalan dokuz aylık döneminde yeni açacakları bayi ve Orange Store’larla güçlü yapılarını destekleyerek büyüyeceklerini belirten Çolak, “2016 yılında özellikle, Almanya, Fransa, Gürcistan ve İspanya pazarlarında büyüme kaydettik. 2017 yılı sonuna kadar mevcut pazarlarımıza Rusya, Ukrayna, Polonya, Yunanistan, Sırbistan ve Romanya’yı da ekleyerek ihracatta hedefimizi daha ileri seviyelere taşıyacağız” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.