DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlker Keleş: Hükümetimizin yaptığı hamleler olumlu sonuç doğurdu

    İlker Keleş: Hükümetimizin yaptığı hamleler olumlu sonuç doğurdu
    19.07.2018
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Haziran ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, “Haziran ayında Türkiye genelinde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,4 oranında arttı. Bu verilerden, konut sektörünü canlandırma adına hükümetimizin yaptığı hamlelerin olumlu sonuç doğurduğunu görüyoruz. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER)’in öncülüğünde başlatılan ‘Birlikten Güç Doğacak Türkiye kazanacak’ kampanyasının uzatılması da konut satışlarının artmasına katkı sağladı.
    Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 7 oranında bir artış yaşandığını görüyoruz. Haziran ayında yabancılara 2 bin 060 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara konut satışında İstanbul yine ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa, Ankara ve Yalova izledi. 2017 yılında yabancılara satış konusunda vatandaşlık hakkı verilmesi ve KDV muafiyeti gibi yeni düzenlemeler yabancı ülke vatandaşlarının ülkemize olan ilgisini daha da artırdı. Yabancı yatırımcının ülkemize güveninin göstergesi olan bu artışın önümüzdeki aylarda da devam etmesini bekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.