DOLAR 32,5613
EURO 34,9371
ALTIN 2447,538
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnanmadığım bir davayı savunmam

    İnanmadığım bir davayı savunmam
    15.09.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin en çok tanınan avukatlarından Aslı Çelik Hatemi, mesleki yolculuğu, boşanma davaları, nafakanın kaldırılma ihtimali, stresli dava süreçleri ve başarılı bir avukat olmanın sırlarını MAG Business’a özel verdiği röportajında anlattı.

    Avukatlık yolculuğunun ilkokul yıllarına dayandığını anlatan Aslı Çelik Hatemi “Çocukluğum, babam ve amcamın Ankara Hukuk Fakültesi maceralarını dinlemekle geçti. Hem amcam hem babam çok değerli hukukçulardı. Onları kendime örnek aldım ve hukukçu olmaya bu şekilde karar verdim” dedi. Boşanma davalarının artmasının en önemli sebebinin her iki tarafın da çok farklı beklentilerle veya nasıl olsa değiştiririm düşüncesiyle evliliğe adım atması olduğunu aktaran Hatemi “Ayrıca sosyal medya platformlarının evlilikleri çok negatif yönde etkilediğini ve zarar verdiğini düşünüyorum. Özellikle kadınların boşanmaya çok çabuk karar vermesinin nedeni, kadınların artık daha fazla ayaklarının üstünde durması ve ekonomik özgürlüğe sahip olmasıdır. Bu durum benim de genç bir kadın hukukçu olarak desteklediğim bir durumdur” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin en çok tanınan avukatlarından  Aslı Çelik Hatemi ile; mesleki yolculuğu, boşanma davaları, nafakanın kaldırılması ihtimali, stresli dava süreçleri ve başarılı bir avukat olmanın sırları hakkında konuştuk…

    Türkiye’nin en çok tanınan avukatlarından birisiniz. Avukatlık yolculuğunuz nasıl başladı? Avukat olmak her zaman aklınızda mıydı; yoksa sonradan mı karar verdiniz?

    Çok teşekkür ederim, avukatlık yolculuğumun başlaması ilkokul yıllarıma dayanmaktadır. Çocukluğum, babam ve amcamın Ankara Hukuk Fakültesi maceralarını dinlemekle geçti. Hem amcam hem babam çok değerli hukukçulardı. Onları kendime örnek aldım ve hukukçu olmaya bu şekilde karar verdim.

    Boşanma davalarında kapısı ilk çalınan isim oluyorsunuz. Bunun sebebi sizce nedir?

    Bence bunun sebebi, inandığım davaları üstlenmem ve başarıya ulaşmak için çok çalışmam.

    Çok sayıda ünlü ismin boşanma avukatlığını üstlendiniz. Ünlü isimlerin davalarında üzerinizde bir baskı oluyor mu, diğer davalardan farkı var mı?

    Benim açımdan müvekkillerin arasında ünlü ya da ünsüz, herhangi bir fark asla bulunmamaktadır. Her dava benim için aynı öneme sahiptir. Ünlü isimlerin davalarında ise tek fark, davaların basın tarafını yönetmek zorunda kalmam ve müvekkilimin herhangi bir platformda mağdur olmamasını sağlamaktır. Bunun dışında hiçbir fark bulunmamaktadır.

    Davalarınızda bu denli başarılı olmanızın nedenini neye bağlıyorsunuz?

    Bana göre başarının birinci ve en önemli sebebi, gerçekten tutkuyla bağlı olduğunuz işi yapmaktır. Ben yaptığım mesleği çok seviyorum ve mesleğime gönülden bağlıyım. Dolasıyla başarmak için çok çalışırım, gerçekten savunmaya değer ve hukuki mesnedi olan davaları üstlenirim.

    Boşanmaların bu kadar artmasının en önemli sebepleri sizce neler?

    Bence boşanma davalarının artmasının en önemli sebebi; evlilik müessesini oluşturan her iki tarafın da çok farklı beklentilerle veya nasıl olsa değiştiririm düşüncesiyle evliliğe adım atmasıdır. Ayrıca sosyal medya platformlarının evlilikleri çok negatif yönde etkilediğini ve zarar verdiğini düşünüyorum. Özellikle kadınların boşanmaya çok çabuk karar vermesinin nedeni, kadınların artık daha fazla ayaklarının üstünde durması ve ekonomik özgürlüge sahip olmasıdır. Bu durum benim de genç bir kadın hukukçu olarak desteklediğim bir durumdur.

    Ünlü isimlerin davalarıyla adınızdan sıkça söz ettiriyorsunuz… Maddi güvencesi olmayan kadınların sizden destek istediği durumlar oluyor mu?

    Elbette, maddi güvencesi olmayan kadınlar gerek sosyal medya gerek ise diğer yollardan ofisime ulaşmakta ve ofisimden gerekli her türlü danışmanlığı alabilmektedirler. Ayrıca maddi güvencesi olmayan kadınların dava dosyaları da ofis programı el verdiği müddetçe tarafımızdan üstlenilmektedir.

    Şu sıralar nafakanın kaldırılması veya sınırlandırılması gündemde. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Şu an gündemde olan nafakanın sınırlandırılması ve kaldırılması durumu her boşanma dosyası için ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken durumlardır. Bana göre, zaten müşterek çocuklar söz konusu ise nafakanın sınırlandırılması veya tamamen kaldırılması söz konusu dahi olmamalıdır; ama bu demek değildir ki müşterek çocuk olmayan bir evlilikte nafaka, kadın için bir zenginleşme aracı haline gelsin.

    Resim

    Sizin gibi başarılı bir kariyere imza atmak isteyen genç avukat adayları için tavsiyeleriniz var mı?

    Tavsiyem özellikle avukat adaylarına değil, meslek seçimi yapacak genç arkadaşlarıma… Seçeceğiniz meslek kesinlikle çok seveceğiniz ve zevkle yapabileceğiniz bir meslek olmalıdır. Genç avukatlara tavsiyem ise öncelikle bu meslekte uzmanlaşacakları alanı çok iyi belirlemeleri ve inanmadıkları hiçbir davayı üstlenmemeleridir.

    Stresli dava sürecinde kendinizi gergin atmosferden uzaklaştırmak için neler yapıyorsunuz?

    Boşanma davalarının çok stresli davalar olduğu bir gerçek, ayrıca dava süreçlerinin doğru ve müvekkil lehine yönetmek ise tabii ki ayrı bir stres kaynağıdır… Ben de her bir dava dosyamı fazlaca benimsediğim için, doğal olarak bu stresli süreçlerin içine fazlasıyla girmekteyim; ama bu benim şikayetçi olduğum bir durum asla değil. Beni bu stresli ortamdan uzaklaştıran birinci faktör oğlum ve kızım ile geçirdiğim vakitler, ikincisi ise fırsat buldukça yaptığım küçük seyahat kaçamaklarımdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.