DOLAR 32,3774
EURO 35,0458
ALTIN 2326,271
BIST 9139,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnci Deri’de hedef 280 milyon TL ciro

    İnci Deri’de hedef 280 milyon TL ciro

    2016’yı 220.000.000 TL ciro ve 1 milyon 800 bin satış adediyle kapatan İnci Deri, bu yılsonunda ise yaklaşık 280.000.000 TL ciroya ulaşmayı hedefliyor…

    100. yılını kutlayan İnci Deri, bir lostra salonundan bir moda perakende markasına dönüştüğü 2017 yılında, 16,500 m²’lik toplam satış alanında 800’ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor. 2016’yı 220.000.000 TL ciro ve 1 milyon 800 bin satış adediyle kapatan İnci Deri, bu yılsonunda ise yaklaşık 280.000.000 TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

    30 yıl süresince bir lostra salonu olarak kaliteli ayakkabılarıyla müşterilerine hizmet veren İnci’nin hikâyesi, 1947 yılında bir dönüm noktasına geldi. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Nuri Kızıltaş, bir moda markası olma hayaliyle Fatih’te yeni bir mağaza açtı. 80’lerde üçüncü kuşağın da katılmasıyla birlikte, marka modern bir çehreye kavuştu. İnci Deri, yüzünü global pazarlara da dönmekte gecikmedi İtalya’dan gelen uzman ekiplerin ve tasarımcıların know-how’ını da üretime dâhil ederek ülke sınırlarını aşan İnci Deri, değişmeye ve dönüşmeye devam ediyor.

    İnci, gelecek 100 yıla çok kanallı yaklaşımla devam edecek
    Türkiye’nin 100 yıllık ilk moda perakende markası İnci Deri, çok kanallı stratejisiyle hedef büyüttü. Geçtiğimiz yıl itibariyle hız kazanan Omni-channel (çok kanallı) yaklaşımını pazarlama ve satış stratejisine entegre eden marka, 2016 yılının başından bu yana e-ticaret yatırımlarına ağırlık veriyor.
    İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş; İnci Deri olarak 2016 yılının başından beri e-ticaret yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek 2017 öngörülerini paylaştı: “İncideri. com 2016’yı %100 büyüme ile kapattı. Yaptığımız yatırımlarla bu rakam daha da yükselecek. İnternet mağazamızın toplam cirodaki payını da %2’den %5.5’e çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde aktif hale gelecek mobil aplikasyonumuzun satışlarımıza %20 oranında etki edeceğini öngörüyoruz.”

    İnci Deri, 100. yılında kendisini yeniden konumlandırdı: Her alanda ‘İyi Hissettiren Marka’
    Asırlık bir marka olan İnci Deri, modayı ve trendleri etkileyen, takip eden kitleye daha yakından dokunuyor. 100. Yılında İnci Deri’yi her alanda “İyi Hissettiren Marka” olarak yeniden konumladıklarının altını çizen Kızıltaş, bu stratejilerinin mağaza dekorasyonundan İK politikalarına, tüm çalışmalarına yön vereceğini açıkladı.
    Global marka olma hedefiyle yurtdışı yatırımlarını da artıran İnci Deri, 5 yılda yurtdışında toplam 40 satış noktası hedefliyor
    İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş; global bir marka olma yolunda atılan adımları da şöyle aktardı: “Dünyada tanınan Türk markaları geliştirmek ve Türk markalarının global birer oyuncu olabilmesini sağlamak amacıyla başlatılmış devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality’ye başvurumuz yakın zaman önce onaylandı. Turquality’den alacağımız destekle yurtdışı yatırımlarımızı da artıracak, Türkiye’yi ve markamızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yurtdışı yatırımlar nezdinde baktığımızda; İran ile bayilik görüşmelerimiz devam ediyor. Fas ve Tunus odaklı olarak Kuzey Afrika’yı araştırıyor, bu bölgelere de girmeyi planlıyoruz. Doğu Avrupa pazarlarında hızla ilerliyoruz. Körfez Bölgesi ve Türki Cumhuriyetler de hedeflerimiz arasında. Bu yatırımlarımızın Turquality ile büyük hız kazanacağına inanıyoruz.”

    Bugün Kıbrıs’ta 3, Türkmenistan’da ve Kosova’da birer mağazası bulunan marka, Nahcivan’daki satış noktalarıyla birlikte toplam 5 mağaza ve 700 m2’lik satış alanı ile yurtdışında da faaliyet gösteriyor.

    Global bir moda markası olma hedefi doğrultusunda 2017 yılı için imzası tamamlanmış 3 projeyi hayata geçireceklerini belirten Kızıltaş, “2017 sonunda yaklaşık 280.000.000 TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

    2016 yılını 100 mağaza, 220.000.000 TL’lik ciro ve 1 milyon 800 bin adetlik satış adediyle kapattıklarına dikkat çeken Kızıltaş; “2016 yılının başından bu yana açtığımız mağazalarla birlikte Türkiye’deki toplam satış alanımız 16,500 m² oldu. Geçtiğimiz yıl 6 farklı ilde toplam 10 mağaza açtık. Yeni açılan mağazalarımızla birlikte, bünyemizde görev yapan 800’ün üzerinde çalışanımız var” dedi.

    2017 yılında büyüme hedeflerinin devam ettiğini ifade eden Kızıltaş; beklentilerini ve hedeflerini paylaşarak; “Önümüze baktığımızda, orta vadede verimliliğin büyük önem taşıyacağını görebiliyoruz. Şirketlerin her alanda optimizasyona giderek verimlilik üzerine yatırım yapacakları bir dönem olacak. Biz de bu bilinçle hareket ediyor, yatırımlarımızı verimlilik esasına göre şekillendiriyoruz. Perakende sektöründe 2017 yılı için yaklaşık %7 oranında bir büyüme bekleniyor. Şartlar bu şekilde devam ederse, İnci Deri olarak bu oranın üzerinde bir büyüme rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

    “Yüzüncü yılında İnci Deri ihracatta %100 büyüyecek”
    Yaklaşık 100 farklı tedarikçiden oluşan bir üretim ağı yönettiklerini belirten Kızıltaş; 2016 yılını 2.000.000 TL’lik ihracatla kapattıklarını, 2017’de ihracatta %100 büyüme, 2019’da ise bu rakamı çift haneli rakamlara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

    100. yıla özel iki yeni atılım: “İnci Atölye” ve “100 Koleksiyonu”
    Kızıltaş; 100. yıla özel olarak yapılan çalışmalara da değindi: “100. yılımıza özel olarak iki özel çalışmaya imza attık: “İnci Atölye” ve “100 Koleksiyonu”… Gamze Saraçoğlu Kreatif Direktörlüğü’nde hazırlanan koleksiyonlarda, 100 yıllık deneyim ve uzmanlığı özgün tasarımlarla bir araya getirdik. ‘İnci Atölye’, hayalinizdeki ayakkabıyı en küçük ayrıntısına kadar tasarlamayı mümkün kılarken, “100 Koleksiyonu”nda ise İnci’nin klasikleşen ikonik modellerini günümüzün trendlerine göre yeniden yorumladık. Gamze Saraçoğlu’nun kreatif direktörlüğünde hazırlanan “100 koleksiyonu”, modern çizgilerin klasik modellerle buluşmasını sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.