DOLAR 32,5044
EURO 34,6378
ALTIN 2491,294
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İş Bankası’na 605 milyon Euro ve 276 milyon ABD dolarlık sendikasyon kredisi

    İş Bankası’na 605 milyon Euro ve 276 milyon ABD dolarlık sendikasyon kredisi
    19.10.2018
    A+
    A-

    Türkiye İş Bankası, 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımıyla 605 milyon Euro ve 276 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisini imzaladı.

    18 Ekim 2018 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasında Standard Chartered Bank koordinatör, Mizuho Corporate Bank ise ajan banka olarak görev aldı.

    Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti Euro diliminde Euribor + %2,65, ABD Doları diliminde ise Libor + %2,75 oldu.

    Genel Müdür Adnan Bali, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Türkiye İş Bankası olarak zorlu piyasa koşullarına rağmen, sendikasyon kredisini 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımı ile sağlamış olduk. Mayıs ayında tamamladığımız işlemde olduğu gibi bu dönemde de Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’dan çok sayıda bankanın katılımının yanı sıra kredinin büyüklüğü, uluslararası piyasalarda hem Bankamıza hem de ülkemiz bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etti” dedi.

    Yılın ilk yarısında ulaştığı 398 milyar TL’lik aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu sürdüren İş Bankası, bu yıl sağladığı toplam 2,5 milyar ABD Dolarını bulan sendikasyon kredileri ile reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek, ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.