DOLAR 32,5559
EURO 34,8907
ALTIN 2440,229
BIST 9726,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İş dünyası dijital dönüşümü konuştu

    İş dünyası dijital dönüşümü konuştu
    17.09.2019
    A+
    A-

    İş dünyasını buluşturan ‘Dijital Dönüşüm Paneli’nde farklı sektörleri temsil eden yöneticiler, yaşadıkları dönüşümü anlattılar. ‘Yararlılık İlkesi’nin markalar için öneminden bahseden CitiPR Genel Koordinatörü Derya Aslan, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk yakın zamana kadar markaların kendilerini ifade edebilmelerinin yollarından sadece biriydi. ‘Yararlılık İlkesi’ni ürün ya da hizmetinin varoluş nedeni olarak benimseyen, bu anlayış ile üreten olabilirlerse gelişip büyüyebileceklerini de fark edecekler” dedi. Ayrıca, statik değil dinamik bir yenilenmenin inşa edilmesi gerektiği belirtilirken, dijitalde sınırların belirlenmesinin ve denge kurulmasının öneminden bahsedildi.

    Hümanist Ajans’ın ev sahipliğinde İstanbul Nurol Tower’da bulunan eOfis’te düzenlenen ‘Dijital Dönüşüm’ konulu etkinlikte bir araya gelen yöneticiler, kendi sektörlerindeki dönüşümü anlattılar. Etkinlikte, iş dünyasının gündemine oturmuş dijital dönüşüm konusunda farklı sektörlerin yaklaşımlarının ortaya konulduğunu belirten Hümanist Ajans Kurucusu Menekşe Polatcan Serbest, dünyayı ve Türkiye’yi bekleyen yeni yetkinlikler ile rekabeti yapacakları yeni etkinliklerde de konuşmaya devam edeceklerini söyledi.
    Deloitte Türkiye Ortağı Ali Çiçekli, Promoqube Kurucu Ortak ve Useful İş Geliştirme Ajansı Kurucusu Özgür Alaz ile Lufthansa Group Türkiye ve Irak Genel Müdürü Kemal Geçer’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte ayrıca iki farklı panel gerçekleşti. ‘Dijital Dönüşüm ve Trendler’ adlı ilk panelin moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak üstlenirken, Spotify ve LinkedIn Satış Direktörü Dila Özkan ve CitiPR Genel Koordinatörü Derya Aslan konuşmalarını yaptılar. ‘Turizm ve Dijital Dönüşüm’ün konuşulduğu ikinci panelde ise Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Anıl moderatörlüğü üstlenirken Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı Vasfi Pakman, Çırağan Palace Kempinski Halkla İlişkiler Direktörü Neslihan Şen ve Avrupa Medikal Turizmi Derneği Avrupa Başkanı Selin Yıldırım sırasıyla sektörlerindeki dönüşüm hakkında bilgi verdiler.
    Konuşmasında, ‘Yararlılık İlkesi’nin markalar için öneminden bahseden CitiPR Genel Koordinatörü Derya Aslan, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk yakın zamana kadar markaların kendilerini ifade edebilmelerinin yollarından sadece biriydi. Şimdi ve yakın gelecekte ‘Yararlılık İlkesi’ni ürün ya da hizmetinin varoluş nedeni olarak benimseyen, bu anlayış ile üreten olabilirlerse gelişip büyüyebileceklerini de fark edecekler” dedi.
    Statik değil dinamik yenilenme şart
    Dijital çağ ile oluşan yeni dünya düzeninin ürün ya da hizmet üreten herkesin dünyayı, toplumları, çevreyi ve geleceği öngörerek koruyan bütünün yararına organizasyonlar kurmasını zorunlu kılacağını belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Girişimcilerin bu perspektiften bakmaları yeni dünya düzeninde kalıcı olmalarını ve büyümelerini kolaylaştıracaktır. Kısacası, Yararlılık İlkesi’ni benimseyen, markası için statik değil dinamik yenilenme süreci inşa edebilen, bugünün teknolojisini dünya standartlarında kullanıp yakın ve uzak gelecektekini öngörerek adapte olabilecek yetkinliklerini geliştirebilen girişimler yeni dönemin markaları olacak.”
    Artık bagajlar kaybolmuyor
    Havacılık sektörünün her alanında dijitalleşmenin diğer sektörlerde olduğu gibi çok hızlı gelişmediğini anlatan Lufthansa Havayolları Genel Müdürü Kemal Geçer, “Örneğin bugün size teslim edilen bir uçağın teknolojisi 5 ya da 7 yıl öncesinin teknolojisi olabilir. Bugün verdiğiniz sipariş size 3 ya da 5 yıl sonra teslim edilecek. Havayollarının yüzde 50’si yeni dijital teknolojileri kullanıyor. Yüzde 50’nin çok daha ötesine hızlı bir zamanda geçileceğine inanıyoruz. Dijital teknolojilerin bagaj etiketleme alanında kullanılmadığı zamanlarda dünya çapında yüksek oranda bagaj kayboluyordu, hasar görüyordu veya geç teslim ediliyordu… Fakat bagaj etiketlemede dijital sisteme geçildikten sonra bagajların kaybolma oranında yüksek oranda bir azalma görüldü” diye konuştu.
    Dijital yorumlar etkiliyor
    Otelcilikte yüzde 84 oranında konukların dijital uygulamalar üzerinden yorumlara bakarak konaklayacakları yerleri seçtiklerinin bilgisini veren Çırağan Palace Kempinski Halkla İlişkiler Direktörü Neslihan Şen de kendileri için dijital ortamda yer alan görüşlerin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, ilham veren olmanın ve bir hikayeye sahip olmanın her zaman etkili olacağının altını çizdi.
    Denge kurmak önemli
    Hem iş hem de kişisel olarak sosyal medyada profesyonel bir ortam oluşturulması gerektiğini ifade eden Spotify ve LinkedIn Satış Direktörü Dila Özkan da “Sosyal medya hayatımızın her alanında var. Bu durumda dengeyi kurabilmek ve sınırları belirlemek çok önemli” diyerek markaların büyüyebilmesi için sosyal medya ve datanın çok önemli bir araç olduğuna dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.