DOLAR 32,5657
EURO 34,7364
ALTIN 2488,787
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ISS Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ile eğitime bereket geliyor

    ISS Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ile eğitime bereket geliyor
    03.10.2018
    A+
    A-

    İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri AŞ imzasını taşıyan ve özel sektör – üniversite iş birliğinin doğrudan sonuca yönelik en ciddi projesi olarak öne çıkan ISS Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi açılıyor. Merkez, peyzaj sektörünün eğitimli eleman ihtiyacını karşılamanın yanı sıra akademik çalışmalar için de çağdaş bir uygulama üssü olacak.

    Kuruluşundan bu yana ülkemiz hizmet sektöründe daima ilklere imza atan ve şirket içinde olduğu kadar şirket dışında da eğitime büyük yatırımlar yapan ISS Türkiye, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliği ile bir başka dev eğitim ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor: Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi!

    3 Ekim 2018 Çarşamba günü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Akbulut ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Tekin Şengün tarafından açılışı yapılan, Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi, peyzaj sektöründe ihtiyaç duyulan bilimsel kıstaslar doğrultusunda eğitim almış teknik eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacak.

    TÜRKİYE’DE BİR İLK

    Merkez, ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri AŞ’nin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayarak sürdürülebilir hizmet anlayışını geleceğe taşımayı hedeflerken, bahçıvan yetiştirme ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim konusunda özel sektör – üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen öncü bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor.

    Merkez’de uygulamalı eğitimin bitki üretimi safhasında viyollerde, saksıda ve toprakta bitki üretim teknikleri, bitki bakım makineleri eğitim safhasında budama makası, çim biçme makinesi, motorlu tırpan, çit budama makinesi, ilaçlama pompası ve atomizer kullanımı, zirai ilaç eğitimi safhasında da ilaç gübre, toprak çeşitleri gibi konular derinlemesine işlenecek. Teorik dersler ise Orman Fakültesi’nin dersliklerinde yapılacak.

    Merkez’in sera ve dış alanlarından, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin yanı sıra peyzaj mimarlığı, süs bitkileri, bitki sağlığı gibi konularda çalışan akademisyenler yıl boyunca faydalanabilecekler. Üniversite öğrencileri ile personelinin fidanlık stajlarına da ortam yaratan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ayrıca workshop, seminer ve etkinlik programlarıyla kapılarını bireysel katılımlara da açık tutacak.

    TAM EĞİTİM, TAM DONANIM

    İstanbul’un ve ülkemizin doğal bitki varlığının ekonomiye kazandırılmasının yollarını keşfetme misyonunu üstlenen Merkez, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nin Sarıyer-Bahçeköy’deki kampüs sahası içerisinde, 2.000 metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. Merkez, 200 metrekarelik sera alanı, 1.800 metrekarelik açık bölüm, eğitimin hizmetine sunulmuş olan fidanlık sahası, 1.000 metrekare çim alan, doğal gölet ve eğitim için gerekli makine ve ekipmanlar ile donatıldı.

    Ortak sera alanında ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri AŞ’nin ilk bitki üretimlerinin gerçekleştirileceği Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin fidanlık sahası, yetiştirilen fidanların dikimi için kullanılacak. Fidanlık, şirketin sürdürülebilirlik politikasına destek verecek olan kompost üretimi gibi projeler için de değerlendirilecek.

    Serada ayrıca Viburnumlucidum (parlak yapraklı kartopu), Photiniaredrobin bodur (bodur alev çalısı), Lavandulaofficinalis (lavanta çiçeği), Lonicera (çalı hanımeli), EuoynmusJaponica (yeşil taflan), Rhyncospermum (yıldız çiçekli yasemin) gibi dış mekân bitkileri yetiştirilecek. Bu bitkiler, peyzaj projelerinde çok talep gördükleri için tercih edildi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.