DOLAR 32,597
EURO 34,7304
ALTIN 2498,028
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vaillant rekor satışlarla 2023 yılında da büyümesini sürdürdü

    Vaillant rekor satışlarla 2023 yılında da büyümesini sürdürdü

    Vaillant Türkiye 2023 yılında Euro bazında gerçekleştirdiği yüzde 15 büyüme ile yine rekor tazeledi.

    İklimlendirme sektörünün mucit ve öncü markası Vaillant, istikrarlı büyümeye 2023 yılında da devam etti.  Yılı rekor satışlarla tamamlayan Vaillant Türkiye, 2022 yılına göre euro bazında yüzde 15 büyümeye imza alttı. Lokomotif ürün grubu olan kombide pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştiren firma, pazarda hızlı bir yükseliş trendinde olan ısı pompasında da satışlarını ikiye katladı.

    Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, 2023 yılı iklimlendirme sektörüne global olarak bakıldığında; soğutma, klima, tesisat malzemeleri gibi ürünlerin pazarında bir önceki yıla göre büyüme olduğunu ancak ısıtma ürünleri kategorisinde pazarların daraldığını gözlemlendiklerini belirterek “Avrupa ülkelerindeki enflasyon ve yüksek faiz politikası nedeniyle yeni inşaat işlerinde yavaşlama gibi başlıklar var.  İç pazara baktığımızda ise ısıtma pazarı, inşaat sektörünün toparlanmaya başlaması, doğal gaz yayılımının devam etmesi ve değişim pazarının gelişmesi nedenleriyle 2023 yılını büyümeyle kapattı. Vaillant Group Türkiye olarak 2023 yılını Euro bazında yüzde 15’e ulaşan büyüme ve birçok kategoride rekor satış adetleri ile kapattık. 2024 yılında da bu büyüme ivmesini artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

    “Isı pompası pazarı büyüyecek”

    Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, sektörün gelişimi ve pazarın büyümesinde çevre dostu yenilikçi ürünlerdeki artışın önemli unsurlardan biri olacağını da kaydederek şunları söyledi: Isıtma sektörünün lokomotifi geçen yıllarda olduğu gibi yüksek verimli ve akıllı kontrol imkanına sahip kombi ürün grubu olacak. Bunun yanında ısı pompaları, çevre dostu ve tasarruf sağlayan teknolojisi ile gittikçe ön plana çıkmaya ve pazarda önemli bir yer edinmeye başladı. Isı pompaları, kullanıcıların ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda enerji maliyetlerini, enerji tüketimini ve karbon ayak izini de azaltıyor. Isı pompaları çevre dostu bir ürün ve bu açıdan büyük gelecek vadediyor. Vaillant Türkiye olarak, geleceğin teknolojisi olarak gösterilen ısı pompaları konusunda tüketicilerin farkındalığını artırmayı amaçlıyor ve bu konuda sektöre önderlik ediyoruz. Sektördeki benzerlerine göre 700 kat daha çevreci bir soğutucu akışkana sahip olan ısı pompamız aroTHERM plus ile bu kategoride teknolojik anlamda ön plana çıkıyoruz. Bunun yanında mucit kimliğimizden aldığımız güçle, Ar-Ge’ye ve ısı pompası gibi yeni nesil teknolojilere ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hem sektörümüzün hem de dünyamızın geleceğini düşünerek sürdürülebilir çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ayrıca satış sonrası hizmetlerimizle de sektörde ayrıcalıklı bir yerde duruyoruz. Vaillant olarak her zaman en iyi müşteri deneyimini yaşatmayı hedefliyor ve yönümüzü bu doğrultuda çizmeye devam ediyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.