DOLAR 32,5587
EURO 34,9448
ALTIN 2442,307
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Havalimanı’na MAPEI imzası

    İstanbul Havalimanı’na MAPEI imzası
    16.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin havacılık sektöründe küresel ölçekteki en büyük projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı’nın yapı kimyasalları, yapı endüstrisinin dünya lideri MAPEI tarafından karşılandı.

    Doğa dostu ve akıllı bina uygulamaları ile tasarlanan İstanbul Havalimanı projesinde MAPEI çözümleri tercih edildi.

    İlkleri ile adından söz ettiren havalimanında, MAPEI ürün gamındaki en yenilikçi ürün ve sistemler Türkiye’de ilk defa bu proje kapsamında kullanıldı. Toplam 76,5 milyon metrekarelik alanda inşa edilen havalimanında ATC Kule, su depoları, yeşil teras gibi alanların yanı sıra seramik yüzeylerde de MAPEI’nin sunduğu yenilikçi ürünler tercih edildi.

    İleri teknoloji ürünleri ile İstanbul Havalimanı’nın uzun yıllara meydan okuyacak yapıda olmasını sağlayan MAPEI, kolay uygulanabilen çözümleri sayesinde de projenin daha hızlı ilerlemesine katkı sağladı.

    MAPEI Hakkında:

    1937’de Milano’da kurulan, günümüzde 5 kıtada 87 alt kuruluş ve 35 ülkede 81 üretim tesisiyle ve grup bünyesinde istihdam edilen 10.000’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermekte olan MAPEI, her tür zemin, duvar ve kaplama malzemelerinin uygulanması için yapıştırıcı ve tamamlayıcı ürünler üretiminde dünya lideridir. Aynı zamanda su yalıtım ürünleri, özel harçlar, beton katkıları, yeraltı inşaatı için ürünler ve beton ve tarihi yapıların restorasyonu gibi yapı endüstrisinde kullanılan diğer kimyasal ürünlerde de uzmanlaşmıştır.

    MAPEI’de yerel pazar ihtiyaçlarını anlamak ve yerel bir şirket gibi düşünürken, küresel vizyonla hareket etmek şirket felsefesi olarak benimsenmiştir. Bu nedenle MAPEI, Milano’daki AR-GE merkezi ve Polatlı üretim tesisi iş birliği ile mevcut formülasyonları yerel ihtiyaç ve standartlara uyumlu hale getirerek Türkiye pazarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek özel ürünler geliştirmektedir.

     

    İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLMİŞ UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜMLER

    GİDEN YOLCU KATI YEŞİL TERAS UYGULAMASI

    Giden yolcu katında 75.000 m2 alana yayılmış olan yeşil teraslarda ise uygulamadan sadece 2 dakika sonra su yalıtımı yapmaya başlayan ve 15 dakika içinde uygulanan alanın yaya trafiğine açılmasına imkan sağlayan hibrit poliürea PURTOP 400 kullanıldı. Ürün, yeşil teras uygulamalarında istenen bitki kök dayanım sertifikasına da sahip.

    SU DEPOLARI YALITIMI

    Su depoları temel üzerine oturdukları için hem pozitif hem de negatif yönden su izolasyonu sağlamak amacıyla ise MAPELASTIC FOUNDATION sistemi kullanılmıştır. Sektörde şişen conta olarak tabir edilen MAPEPROOF SWELL tekniğine uygun olarak tatbik edilerek sistem başarıyla yalıtılmıştır.

    ATC KULE

    MAPEI’nin son dönemde geliştirdiği su yalıtım ürünü AQUAFLEX ROOF PREMIUM, bu projenin ATC Kule (hava trafik kontrol kulesi)  baza katı izolasyonunda kullanılmıştır. Eski veya yeni yapılarda, eğimli, düz veya karmaşık geometriye sahip yüzeylerde kolayca uygulanabilen AQUAFLEX ROOF PREMIUM sadece beton üzerine değil farklı malzemeler üzerine de uygulanabiliyor.

    SERAMİK YÜZEYLER

    Terminal binası ve neredeyse projenin tamamında, özellikle büyük boyutlu 60×120 cm taşlarda, derz dolgu malzemesi olarak KERACOLOR FF serisi tercih edilmiştir. Yine proje kapsamında bazı iskele yapılarında seramik yapıştırıcı olarak C2 FTE S2 sınıfı, iki bileşenli ELASTORAPID ürünü tercih edilmiştir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.