DOLAR 32,3367
EURO 35,1537
ALTIN 2242,01
BIST 8750,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Maratonu’na katılacaklara öneriler

    İstanbul Maratonu’na katılacaklara öneriler
    31.10.2019
    A+
    A-

    3 Kasım 2019 Pazar günü İstanbul’da 41. Vodafone İstanbul Maratonu düzenlenecek. 42 kilometrelik tam, 15 kilometrelik yarı ve 8 kilometrelik halk koşusu etaplarından oluşan maratona geçmiş yıllardaki gibi 100 binin üzerinde katılım bekleniyor.  Saat 09.00’da başlayacak olan maraton sebebiyle saat 03.00 itibariyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü araç trafiğine kapatılacak.

    150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, İstanbul Maratonu’na kısa bir süre kala halk koşusunda yer alacak katılımcılara öneriler sundu.

    Generali Sigorta’nın maraton öncesi katılımcılara önerileri şu şekilde:

    • Uyku, tüm vücudun fiziksel ve beyinsel olarak dinlendiği zamandır. Maraton öncesinde dinlenmeye özen gösterin, uykunuzu alın.
    • Maraton sabahı ve koşunun ardından sıvı tüketimine dikkat edin. Derece hedefiniz yoksa sadece su tüketmeniz yeterli olacaktır.
    • Yaşanabilecek ani sakatlıkların önüne geçmek için sizi zorlamayacak bir tempoda koşun ve kesinlikle ani hızlanmalardan kaçının.
    • Maraton günü yüksek miktarda karbonhidrat ve şeker almamaya dikkat edin.
    • Kahvaltıyı koşu başlamadan en az 2 ya da 3 saat önce yapın. Koşunun ardından ağır besinler tüketmekten kaçının.
    • Herhangi bir sağlık şikayetiniz varsa maratona katılmaktan vazgeçin. Belirli bir tempoda ve uzun mesafe kat edilecek bu maratonda başta kalp ve göğüs hastaları olmak üzere, herhangi bir sağlık problemi olan katılımcıların daha fazla dikkatli olması gerektiğini unutmayın.
    • Maraton öncesinde hava durumunu mutlaka kontrol edin. Yarış, sabah erken saatlerde başlayacağından ve köprü üzerinde de koşulacağından, olası yağmur ya da soğuğun etkisini fazlasıyla hissettireceğini unutmayın.
    • Rahat hareket etmenizi sağlayacak uygun ayakkabı ve kıyafet giyin. Özellikle ayakkabı seçimi, maraton hazırlığının en önemli parametrelerindendir. Çok ağır olmayan ve rahat hareket etmenizi sağlayacak bir ayakkabıyla koşun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.