DOLAR 32,5041
EURO 34,6319
ALTIN 2481,14
BIST 9577,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’da masmavi denizi, uçsuz bucaksız sahili ve müstakil konutlarıyla en gözde semti: Büyükçekmece

    İstanbul’da masmavi denizi, uçsuz bucaksız sahili ve müstakil konutlarıyla en gözde semti: Büyükçekmece
    04.05.2020
    A+
    A-

    İstanbul’un modern sahil semtlerinden Büyükçekmece’ye olan ilgi pandemi süreciyle birlikte daha da arttı. Temiz ve iyi düzenlenmiş 25 km uzunluğundaki sahil şeridi, parkları ve denizi ile İstanbul’un yanı başında Ege huzuru sunan Büyükçekmece’de site, lüks villa ve müstakil konutlara ilgi gittikçe büyüyor.

    Marmara Denizi’nde kendi adını taşıyan körfezin çevresinde ve yine kendi adını taşıyan 29 km2 alana sahip, Lagün ve Baraj Gölünü içine alan bir yerleşim merkezi olan Büyükçekmece pandemi sürecinden sonra gayrimenkul almayı düşünenlerin ilk tercihi haline geldi.

    İstanbul’un gözde turizm merkezlerinden biri

    Büyükçekmece İstanbul’un temiz ve iyi düzenlenmiş 25 km uzunluğundaki sahil şeridine sahip olan önemli sayfiye merkezlerinden biri olma özelliğinin yanı sıra tarihin bıraktığı mirasa sahip çıkan yaklaşımıyla geçmişten geleceğe köprü özelliği taşıyan bir ilçe. Büyükçekmece modern şehircilik anlayışıyla yapılandırılmış sahil şeridi, Marmara Denizi kıyısındaki güzide kumsalları, gölü ve doğal yaşamın korunduğu alanlarıyla, parkları ve piknik alanları, kültür ve sanat festivalleri, ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmasıyla, restorasyon ve bakım çalışmaları neticesinde ışığı artan tarihi eserleri ile, tüm Türkiye’yi kucaklayan yöre evleri ve yöresel tatlarıyla İstanbul’un gözde turizm merkezlerinden biri oldu.

    Büyükçekmece projeleriyle değerine değer katıyor

    Özellikle Büyükçekmece’de lüks konut ve villa projeleriyle adından söz ettiren ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Büyükçekmece’nin günlük gezi ve etkinlikler için tercih edilen sayfiye bölgesi özelliğinin değişerek İstanbul’un karmaşasından kaçmak isteyenlerin sığındığı modern bir sahil semti olduğunu belirtiyor. Coğrafi konumu sayesinde Marmara’nın en temiz denizine, Boğaz’ın emsali ışıl ışıl bir körfez manzarasına, en uzun sahil şeridine, en ekolojik gölüne ve yemyeşil parklara aynı anda sahip olan nadide bir semt. Birçok lüks projenin yer aldığı Büyükçekmece, yapım aşamasında olan ve yapımı planlanan birçok yeni projeye de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yakında hayata geçecek olan 1000 yatlık marina-çarşı ve oteliyle Kıyı İstanbul projesi ve sahil düzenleme çalışmaları ile bölgenin çehresi oldukça değişecek. Bizce Büyükçekmece çok yakın zamanda yeni bir Ataköy-Florya olmaya aday. Bu da onu yatırıma değer en önemli unsurlardan bir tanesi.

    Villa kent haline geldi

    Bölge’nin özellikle körfezin batı kesimi olan Mimaroba-Sinanoba-Batıköy ve Güzelşehir mahalleleri ile Alkent 2000 – Karaağaç Mahallerinin yer aldığı kuzey kesimi son 15 yıl içinde planlı bir şekilde büyüyerek adeta villa kent halini aldığını da sözlerine ekleyen Akbaş, “Marmara Denizi ve Karadeniz Arasındaki hava koridoru üzerinde yer alan Büyükçekmece Dünya’nın 3. yüksek oksijen değerlerine sahip olması nedeniyle Türkiye’nin en büyük nefes hastanesinin yapılması planlanan Büyükçekmece sağlıklı yaşam koşulları sunmaktadır. İkametgahın yüksek çoğunluğunu ailelerin oluşturduğu Büyükçekmece huzurlu, güvenli, rahat ve kaliteli hayat standardı ve alçak katlı yaşam alışkanlıkları ile birlikte İstanbul’u yaşayacağınız bir Avrupa kentidir. Büyükçekmece Avrupa’nın birçok noktasında gördüğümüz planlı kentleşmenin örneklerini taşıyor. Kişi başına düşen yeşil alanın fazlalığının yanı sıra, prestijli eğitim kurumlarına, seçkin restoranlara ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile de hayatın tam merkezinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

    Minimum 240 Maksimum 601 bin TL

    Büyükçekmece’de Bölge Ortalaması 100 m2 daire için ortalama 431.016 TL’dir. Geri dönüş süresi ise 21 yıl.

    Taksim 56, Bakırköy 36, Mecidiyeköy ise sadece 48 km

    Çevresinde birçok eğitim ve sağlık kurumunun bulunduğu Büyükçekmece’nin merkezi yerlere olan ulaşım ağı her geçen gün genişlerken, Büyükçekmece’den Taksim 56, Bakırköy 36, Mecidiyeköy 48, Sultanahmet 52, Atatürk Havalimanı’na 20, Özel Hezarfen Havaalanı’na ise 10 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca Turyol tarafından işletilen Marina’dan yaz boyunca Mudanya ve Prens Adalarına deniz ulaşımı sağlanabilmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.