DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İtalya’nın dünyaca ünlü lüks markaları Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli İnteriors Türkiye’de

    İtalya’nın dünyaca ünlü lüks markaları Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli İnteriors Türkiye’de
    15.01.2018
    A+
    A-

    GConcept’in distribitörlüğünü üstlendiği Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli Home İnteriors Türkiye’de olan işbirliği duyuruldu.

    Özel tasarım mobilyalar büyük ilgi gördü.

    Mekânsal tasarım, dekorasyon son yıllarda gelişen beğeniler ve trendler doğrultusunda çeşitlenerek, gündelik hayatımızda önemli bir yere sahip oldu.

    İtalya’nın önde gelen dünyaca ünlü markaları, Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli Home İnteriors Türkiye’de GConcept ile olan işbirliğini düzenledikleri basın toplantısında duyurdu.

    Tanıtımda konuşan GConcept Yönetim Kurulu Başkanı Gökçe Özcan şunları söyledi ;

    İş yaşamına finans sektörüyle adım atan ve on yıllık bir finans geçmişine sahip olan bir kişi olarak 2013 yılında tutkum ve yaşam enerjim olan mobilya ve dekorasyon sektörüne girişimci olarak adım atma cesaretini ve şansını yakaladım. Ne mutlu ki; 2015 yılı itibariyle belirli noktaya gelen tecrübe ve birikimimle kendi markam olan G Concept’i kurma noktasına ulaştım. G Concept ile hizmete başladığımız tarihten itibariyle kalite politikamız ve sektördeki yenilikleri takip etmeyi kendimize ilke edindik. Dünyanın önde gelen mobilya, aksesuar ve aydınlatma markalarını Türkiye’ye getirme mottosu ile şu an bu iki dünyaca kabul görmüş Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli İnteriors prestij markasının bünyemize katılması nedeniyle son derece gururluyum.dedi.

    Gianfranco Ferre Home ve Roberto Cavalli İnteriors Ceo’su Moreno Brambilla tanıtım ile ilgili şunları söyledi ;

    ‘’Bizim için çok önemli bir gün. İki tane önemli markamızın açılışınıTürkiye pazarında GConcept ile birlikte yapıyoruz.”

    Gianfranco Ferre Home Yaratıcı Direktörü Livio Ballabio :

    ‘’Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Biz tabi ki normal dünyadan farklı olarak creative çalışan insanlar için tek şey sadece yaratmak ve dizayn etmek. Yarattıklarımı ve dizayn ettiklerimi jumbo grupta dünyaya açıyorum. Böyle bir grupta çalışmaktan çok mutluyum.’’dedi

    Editöre Not :

    Roberto Cavalli:

    Sanatsal bir aileden gelen Roberto Cavalli, Yerel Sanat Enstitüsüne kaydoldu ve esasen

    tekstil baskısında yoğunlaştı. Sanatsal bir armağana sahip olan Cavalli, büyük İtalyan çorap fabrikalarının ilgisini çeken örme üzerine bir dizi çiçek baskıları yaptı. 1970’lerin başlarında, dei üzerine baskı prosedürü patenti aldı ve farklı materyallerden patchwork (yama) lerini hazırladı. Paris’teki teknikleri değerlendirildi ve hemen Hermes ve Pierre Cardin kendisinden çalışma talep etti.

    Roberto Cavalli Home Koleksiyonu, renklerden ilham alınarak, seçkin fikirler ile

    mobilyacılığa uyarlandı. İkonik İtalyan tasarımcı, tek baskı, boya ve efekt ile harekete

    geçirilen farklı kumaş ve materyalleri kendine özgü parçalara dönüştürüyor. Bu çarpıcı

    koleksiyon, Roberto Cavalli’nin yaratıcılığı, felsefesi ve stilinden türetilerek büyük bir

    tutkuyla yürütülüyor. Tasarımcı, ev aksesuarları ve kıyafet tasarımı arkasındaki düşünce

    arasında hiçbir fark bulunmadığına inanıyor.

    Gianfranco Ferre:

    Gianfranco Ferre, Milano Polytechnic Enstitüsü’nden 1969’da mimarlık bölümünden mezun

    olduktan sonra 1973’te macera aramak için Hindistan’a gitti. Ferre, kariyeri boyunca 6 kez

    L’Occhio d’Oro ödülünü övgüler ile kazandı.

    1989’da kendisini Christion Dior!da kadın giyim, özel ve kürk tasarımlarının başında buldu.

    G. Ferre Home koleksiyonun özü, Ferre’nin kıyafet tasarımlarında kullanmayı sevdiği ve 19. Yy İngiliz asilzadelerinin gündelik giyim için kullandığı bir kumaş olan ‘’Prince of Wales’’

    gibi erkek giyim kumaşalarından esinlenmiştir.

    Mobilya fikirleri çeşitli ruh hallerinden ilham alıyor. 19. Yüzyılın sonlarında harika İngiliz

    kırsal evlerinin mobilyalarından ilham alıyor ve zamanımızın en önemli iç mimarlarından

    Thomas Chippendale tarafından tasarlanan parçalarla karakterize ediliyor.

    Bu koleksiyonun lezzeti, ahşaplarda yıpratılmış tonların kullanılması ve saf Shabby Chic

    tarzında antik bir bitiş ile karakterize edilmesidir.

    Gconcept :

    G Concept 2015 yılı itibariyle Gökçe Özcan tarafından Ankara’da kurulmuştur ve dünyanın önde gelen mobilya, aksesuar ve aydınlatma markalarını Türkiye’ye getirmektedir. G Concept olarak, yüksek kaliteli ürünleri mekanlara detay ve ruh katarak yenilemek ve değiştirmek için proje çalışmaları yapmaktadır.

    Yeni oluşumları yerli mobilya markası G Collection; özgün tasarım ve klasikleşen tasarımlardan oluşan yelpazesiyle kaliteden ödün vermeden daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir.

    Yaptıkları proje çalışmalarında dokusu, tarzı ve stiliyle mekanın kimliğini, GConcept bünyesinde bulunan birbirinden farklı tasarım ürünlerle ve alternatif yerleşim planlarıyla dekore etmektedir.

    Moreno Brambilla

    Jumbo Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOsu

    Kariyerinde birçok başarıya imza atmasının ardından 2017’de Jumbo Collection ve JCP ile lisansını aldığı Roberto Cavalli Home Interiors, Gianfranco Ferré Home ve Etro Home Interiors olmak üzere 5 önemli Italyan markadan oluşan lüks iç mekan ve mobilya endüstrisi Jumbo Group’un yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olmuştur.

    Jumbo Group, Italya menşeili endüstride sektöründe liderler arasındadır.

    Livio Ballabio

    Mimar – Tasarımcı

    Livio Ballabio Politecnico di Milano’da endüstriyel tasarım bölümünden derece ile mezun olmuştur. Italyan tasarımının duayenlerinden olarak bilinen Rafaella Crespi’den dersler almıştır. Hocasıyla aynı zamanda akademik alanda da ortak çalışmaları olmuştur.

    Mobilyacı bir ailede büyüyen Livio mobilya yapımını bir sanat olarak benimsemiş, deneysel ve yaratıcı yönünü küçüklükten itibaren beslemiştir. Kariyerinin başlangıcında akademik dünyada ve üretim alanında farklı ortaklıklar kurmuş, Cappellini International, Paola Navone ve Rodolfo Dordoni ile çalışmıştır.

    Kendisi bugün mobilya endüstrisinde yer alan çok önemli firmalarda CEO ve yaratıcı direktör olarak çalışmaktadır. Çok yönlü ve eklektik tarzıyla çeşitli mobilya alanlarında farklı girişimlerde bulunarak daima gelenekselliğin ve sıradanlığın dışına çıkmayı başarmıştır. Bu yaklaşımının verdiği meyvelerden biri de JCP markası olmuş, marka en basit tabirle “tasarım dünyası” olarak açıklanan bir çizgiye yükselmiştir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.